• Eemdijk voor het eerst in de historie naar kwartfinale districtsbeker!

  22 mrt 2023 PeterPieuw
 • Eemdijk heeft de bekerwedstrijd tegen zaterdag 2e klasser Geinoord met 1-6 gewonnen. Hierdoor heeft Eemdijk de kwartfinale van de Districtsbeker gehaald. En dat is een nieuw hoogtepunt voor Eemdijk want dit is de eerste keer dat Eemdijk zover is gekomen in het bekertoernooi.

  Al na goed 1 minuut had Eemdijk de score al geopend. Na een corner viel de bal voor de voeten van Michel Goossensen en die schoot de bal snoeihard in de kruising. Na ruim een kwartier maakte Yannick Bouw er 0-2 van en leek een monsterscore in de maak. Maar Eemdijk werd slordig en bij één van de spaarzame uitvallen scoorde Geinoord de 1-2.

  Na de rust was er een prima aanval van Geinoord en had Eemdijk geluk dat de doelpoging net naast werd geschoten. Eemdijk kreeg daarna wat kansen en kwam op 1-3 door een mooie vrije trap van Jesper van Dalen. Het verzet van Geinoord was nu gebroken. Via doelpunten van Franslyn Nsingi,
  Thomas Koelewijn, na goed voorbereidend werk van Willem Bout, en Jesper van Dalen werd de eindstand van 1-6 op het scorebord gezet.

  In deze wedstrijd gaf trainer Willem Romp diverse basisspelers een hele of een deel van de wedstrijd rust. Hierdoor konden Jasper Beekhuis, Freek van Belzen, Justin Ruizendaal, Michel Goossensen en keeper Jeroen de Harder 90 minuten spelen. Ook Tim Koelewijn, Khalid Kada, Thomas Koelewijn en Willem Bout speelden een aantal minuten, de één wat meer dan de ander.