• Eemdijk voegt Franslyn Nsingi per direct toe aan de selectie

30 aug 2022 Redactie
  • Franslyn Nsingi versterkt per direct de gelederen van Eemdijk. De 21-jarige aanvaller bereikte afgelopen week een akkoord met onze club en is inmiddels vrijgegeven door de KNVB. Zodoende kan hij zaterdag tegen CSV Apeldoorn zijn debuut voor Eemdijk maken.

• De in Amersfoort woonachtige Nsingi begon zijn voetballoopbaan bij CJVV in Amersfoort, waarna hij de overstap maakte naar Roda ’46. Daar kruiste hij de paden al met onze hoofdtrainer Willem Romp. Nadat Nsingi het in het profvoetbal probeerde bij Cambuur Leeuwarden – en afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor TOP Oss - moest de aanvaller deze zomer op zoek naar een nieuwe club.

Na een telefoontje van trainer Romp kwam Nsingi meetrainen op sportpark De Vinken. In het laatste oefenduel van de voorbereiding tegen eersteklasser SVL, die eindigde in een 4-1 overwinning voor Eemdijk, gaf Nsingi zijn visitekaartje af door twee treffers te produceren. Vooral zijn tweede goal, een lob met links over de SVL-doelman, was van grote schoonheid.

Afgelopen week gaf Nsingi zijn ja-woord aan Eemdijk, waarna alle radartjes in werking zijn getreden om hem over te schrijven naar Eemdijk. Daar is maandagmiddag groen licht op gekomen, waardoor Nsingi per direct speelgerechtigd is voor Eemdijk. Zaterdag tegen CSV Apeldoorn zit de Amersfoortse aanvaller al bij de selectie.

,,We zijn lange tijd op zoek geweest naar aanvallende versterking. Na verloop van tijd kwam Franslyn op ons pad. Het is een jonge, gretige aanvaller met enige ervaring in het betaalde voetbal. Hij is nu op zoek naar rust en stabiliteit en kiest daarom bewust voor Eemdijk. Het is een aanvaller die op meerdere posities inzetbaar is en ons zo de benodigde opties geeft waar wij naar op zoek waren", zegt Jan van Twillert, bestuurslid technische zaken, over de komst van Nsingi naar sportpark De Vinken.

Eemdijk feliciteert Franslyn Nsingi met zijn overstap naar Eemdijk en wenst hem veel succes en plezier op sportpark De Vinken.

Foto: Prestige Sports