• Eemdijk vindt oplossing bij oude bekende

9 okt 2021 Redactie
  • Eemdijk is erin geslaagd om vliegensvlug een oplossing te vinden voor het plotselinge vertrek van Abderrahim Loukili. Niemand minder dan Bas Buimer komt per direct de groene gelederen versterken.

• Bas Buimer (29) besloot vorig seizoen te stoppen met prestatievoetbal vanwege zijn werkzaamheden als performancecoach bij Almere City, maar de lokroep van zijn oude club om ons tijdelijk uit de brand te helpen kon Bas toch niet weerstaan.

Hoofd van de technische commissie Jan van Twillert legt uit. ,,Toen Abderrahim aangaf dat het voor hem klaar was, baalden wij natuurlijk. We wisten dat het een mogelijk scenario was toen wij hem naar de club haalden, maar het blijft jammer. Vervolgens zijn wij gaan nadenken over een eventuele opvolger en al vrij snel kwam de naam van Bas naar boven.”

• ,,Ik voel mij trots dat wij als club blijkbaar het vermogen hebben vertrekkende spelers een dusdanig groen gevoel mee te geven dat ze, in dit geval Bas, direct willen inspringen in het opengevallen plekje van ‘Appie’. Bas is vorig jaar heel bewust gestopt met voetbal vanwege zijn drukke carrière bij Almere City en inmiddels ook Jong Oranje, maar nu hij dat een goed jaar doet, heeft hij zijn planning en balans beter inzichtelijk waardoor het toch wel te combineren valt”, gaat Van Twillert verder.

• Bas stond donderdagavond al op het trainingsveld bij Eemdijk en maakt volgende week tegen Genemuiden weer deel uit van de selectie. Dat blijft hij in eerste instantie doen tot de winterstop. ,,Hij is topfit, traint vaak mee bij Almere City en is fysiek misschien wel scherper dan ooit. Bovendien is Bas een speler die nooit lang nodig heeft om ritme op te doen. Bas sluit in ieder geval tot de winterstop aan en dan gaan wij met elkaar evalueren. Maar dat wij blij zijn met de terugkeer van Bas moge duidelijk zijn”, aldus Van Twillert.

Eemdijk feliciteert Bas Buimer met zijn terugkeer bij Eemdijk en wenst hem alle succes!