• Eemdijk versterkt zich met Tim Koelewijn

17 feb 2021 Redactie
  • Eemdijk heeft Tim Koelewijn voor volgend seizoen vastgelegd. De 23-jarige middenvelder komt over van dorpsgenoot Spakenburg.

• Technisch manager Jan van Twillert licht de komst van de Spakenburger toe. ,,Tim speelt al een aantal seizoenen in het tweede elftal van Spakenburg en is daar een stabiele factor. Hij is daar aanvoerder geweest, kent de klappen van de zweep van het seniorenvoetbal en de timing om hem te benaderen was nu perfect. Omdat Spakenburg volgend seizoen start met een O23 en hij voor dat team niet meer in aanmerking komt, twijfelde hij over zijn verblijf op de Westmaat.”

Over de kwaliteiten van de middenvelder is Van Twillert duidelijk. ,,Tim is een voetballer waar menig supporter van gaat houden. Een ‘karaktervoetballer’, iemand die niet snel verzaakt en altijd alles geeft. Een liefhebber en een echte verbinder. Zowel op het veld, als ernaast. We hebben Tim de laatste jaren zien groeien van een speler die overliep van enthousiasme naar een speler die zorgt voor de balans. Hij weet goed wat hij kan, zoekt voetballend vaak de juiste oplossing en staat zijn mannetje in de duels. Een type speler die een trainer vaak als eerste op het wedstrijdformulier zet.”

• Tim Koelewijn is na Niels de Jong en Frank Heus de derde nieuwkomer bij Eemdijk. Eerder werden al wel de contracten van twaalf selectiespelers verlengd. Dennis Hollart en Argjend Selimi hadden nog een doorlopend contract op De Vinken. ,,Voor Tim is dit een mooie stap in zijn carrière en ontwikkeling. Als hij gedreven en geduldig blijft, verwacht ik voor hem een mooie toekomst bij onze groene club.”

Eemdijk feliciteert Tim Koelewijn met zijn overstap naar onze mooie club en wenst hem veel succes toe.