• Eemdijk versterkt zich met Frank Heus

8 jan 2021 Redactie
  • Eemdijk is erin geslaagd om Frank Heus aan te trekken. De 25-jarige aanvallend ingestelde speler komt over van Hoogland en heeft een eenjarig contract getekend op De Vinken.

• Frank is geen onbekende voor Eemdijk. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het amateurvoetbal door zijn kunsten te vertonen bij onder andere IJsselmeervogels, DVS ’33 en Sparta Nijkerk. Bij laatstgenoemde club deed hij ons in de nacompetitie om lijfsbehoud in de derde divisie nog pijn door te scoren.

Manager technische zaken Jan van Twillert reageert blij op de komst van Heus naar Eemdijk. ,,We zijn trots dat wij Frank kunnen aankondigen als onze nieuwste aanwinst. Door de transparantie die Bas Buimer toonde over zijn twijfels, konden wij snel anticiperen. Frank is een jongen uit de regio met uitzonderlijke kwaliteiten. Dat moet ons heel veel plezier op gaan leveren, daar ben ik van overtuigd.”

Volgens Van Twillert is Heus op diverse posities inzetbaar en daar zocht Eemdijk expliciet naar. ,,Frank is een type speler die complementair is aan een echte ‘9’. Frank is meer een 9,5/10 die doelgericht is, maar ook zeker voetballend van grote waarde kan zijn voor het spel van Eemdijk. Omdat de technische staf met deze huidige selectie voetbalt met een diepe spits en diepgang en voetballend vermogen eronder, zijn we op zoek gegaan naar een type die daarbij past. Heel gaaf dat het gelukt is om wat ons betreft weer een absolute topspeler voor Eemdijk binnen te halen.”

• Heus is bij Hoogland bezig aan zijn eerste seizoen. Daar kwam hij vooralsnog niet verder dan vijf wedstrijden doordat de competitie vanwege het coronavirus voortijdig werd afgebroken. ,,Frank is ambitieus en wil graag met Eemdijk een gooi doen om weer op een hoger niveau te gaan acteren. Hij kent de club goed en heeft een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met de club en met Willem Romp. En dat gevoel was geheel wederzijds.”

Eemdijk feliciteert Frank Heus met zijn overstap naar onze mooie club, wenst hem nog veel succes bij Hoogland en ziet ernaar uit hem in het groene shirt in actie te zien.