• Eemdijk heeft zich zaterdag niet zo’n beste dienst bewezen door op eigen veld met 1-2 te verliezen van AZSV. Bij winst waren de Diekers al zo goed als zeker van het kampioenschap, maar dat mocht niet zo zijn. Gelukkig heeft Eemdijk alles nog in eigen hand, winst tegen Urk is genoeg om de titel binnen te halen.

  De eerste helft was Eemdijk voetballend de bovenliggende partij. De thuisploeg had meer balbezit, maar speelde in een iets te laag tempo. Er was een kopkans voor Wouter Bout uit een corner, maar zijn inzet ging net over. Een aantal minuten later was er een goede mogelijkheid via de rechterkant van het veld. De voorzet van Deen van Embricqs werd echter niet tot doelpunt gepromoveerd.

  AZSV, wat zich vorige week veilig speelde, was niet naar De Vinken te komen om te figureren op het kampioensfeestje van Eemdijk. De ploeg uit Aalten verdedigde zich met hand en tand en zocht daarbij terecht de grenzen op.

  Vlak voor rust kreeg Eemdijk een forse domper te verwerken. Een vrije trap werd door Sjoerd te Boekhorst achter Gerben Ruizendaal gekopt, 0-1.

  De tweede helft begon Eemdijk fel. Dit resulteerde na 52 minuten in de gelijkmaker. Jasper Bolland kwam rond het strafschopgebied van AZSV in balbezit, maakte een actie en rondde fraai af, 1-1.

  Daarna ging Eemdijk op zoek naar het verlossende tweede doelpunt. Een kopbal van Mauro Franken had de bovenkant van de lat als eindbestemming, een kopbal van Jan Pieter Hartog werd van de lijn gehaald, maar de grootste kans kwam op naam van Argjend Selimi en Jasper Bolland. Eerst was het Selimi die in kansrijke positie niet wist te scoren en vervolgens kreeg Bolland de bal van heel dichtbij niet achter keeper Matthijs Ebbers.

  Naarmate de tijd vorderde werd het spel van Eemdijk er niet beter op en werd AZSV in de omschakeling een aantal maal gevaarlijk. Bij één van die momenten ging een speler van AZSV over het been van Floris Mulder. Scheidsrechter Schaper, die af en toe een wat warrige indruk maakte, wees gedecideerd naar de stip. Een beslissing waar niets tegenin te brengen was. Robin Thuss schoot de strafschop vervolgens achter Gerben Ruizendaal, 1-2.

  Het laatste kwartier probeerde Eemdijk nog van alles om de gelijkmaker te forceren, maar het mocht niet baten.

  Zoals gezegd heeft Eemdijk nu nog maar één opdracht. Volgende week winnen tegen Urk.

  De wedstrijd op Urk begint om 14.30 uur. Komt volgende week allen die kant op om de ploeg te steunen in de jacht op het kampioenschap!