• Het wil nog niet erg vlotten met Eemdijk in 2024. De thuiswedstrijd tegen VVSB werd met 0-2 verloren. Hierdoor wacht Eemdijk nog op het eerste punt in 2024 en ook een doelpunt maken in het nieuwe jaar is nog niet gelukt.

Voordat de wedstrijd begon was er, na een toespraak van voorzitter Menno Veldhuizen, een minuut stilte ter nagedachtenis aan ons overleden erelid Kees van de Geest. Daarna werd door VVSB de wedstrijd in gang gebracht.

De eerste helft was vrij vlak met de grootste opwinding in de 20e minuut. De uitkomende Jauke Beekhuis was te laat en legde daardoor spits Jesse van Nieuwkerk neer binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Janssen liet eerst doorspelen maar na overleg met de grensrechter ging de bal op stip. Jauke Beekhuis maakte zijn fout goed door de penalty van Ian van Otterloo uit de hoek te duiken. Inmiddels was Michel Goossensen ingevallen voor de onfortuinlijke Jeffrey van den Dikkenberg die aan zijn gezicht geblesseerd was geraakt.

In de 2e helft ging aan beide kanten het tempo omhoog en dat kwam het kijkspel ten goede en kwamen er kansen voor beide ploegen. Jesper van Dalen schoot voorlangs en een harde vrije bal van Michel Goossensen werd gepareerd door VVSB-keeper Ruben Valk. Met de rebound had Sjohn van Gulik wat meer kunnen doen. Nu kon zijn voorzet uitverdedigd worden door VVSB en volgde er een counter die door Eemdijk met veel moeite ongedaan gemaakt kon worden. Daarna nog twee aardige kansen voor VVSB. Op de eerste bracht Jauke Beekhuis met een katachtige reactie redding, de tweede werd van dichtbij over geschoten. Ook nog kansen voor Eemdijk met een kopbal van Michel Goossensen die werd gered door Ruben Valk en de kopbal van Sven Deen had te weinig kracht om gevaarlijk te worden.

Uiteindelijk was het VVSB die de score opende. Gyliano van Velzen ontdeed zich eerst van Peter van de Groep en toen Jordie Huijgen uitgleed kon hij ongehinderd uithalen. Zijn schot vloog via de binnenkant van de paal binnen (0-1). Eemdijk probeerde nog de gelijkmaker te forceren door eerst Jordie Huijgen en later ook Peter van de Groep naar voren te sturen. Kansen leverde dat echter niet op en van de geboden ruimte werd door VVSB vlak voor tijd optimaal geprofiteerd. Met een schot in de korte hoek bepaalde Thomas Schaap de eindstand op 0-2

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (83. Freek van Belzen), Jordie Huijgen, Peter van de Groep, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik, Justin van Groen, Jeffrey van den Dikkenberg (22. Michel Goossensen), Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Sven Deen.

Scoreverloop:
    78. 0-1 Gyliano van Velzen