• Eemdijk heeft het niet kunnen bolwerken tegen Genemuiden. Na een 1-0 achterstand bij rust werd het uiteindelijk 3-0.

In de 12e minuut kwam Eemdijk op achterstand. Een schot werd door Jordie Huijgen geraakt met zijn hand en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd door Kay Velda feilloos benut (1-0). Eemdijk kreeg daarna wat meer de overhand. Dat leverde een grote kans op voor Nigel van Zelst. Vrij voor het doel raakte hij de bal maar half en ging de kans op de gelijkmaker verloren.

Na de rust startte Eemdijk fel en zette veel druk naar voren om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Helaas werd die opdracht snel een stuk lastiger. Bij een aanval van Genemuiden kwam Osama Ben Kaddour in balbezit aan de linkerkant van de 16. Met een fraaie actie legde hij twee verdedigers van Eemdijk in de luren en krulde vervolgens de bal in de verre hoek (2-0). Later had deze speler nog een goede actie maar zijn schot belandde nu op de paal.
    Met Bas Buimer voor Nigel van Zelst en Jordie Huijgen vlak daarachter probeerde Willem Romp wat te forceren. Ook kwamen Rick Blokhuis, Jeffrey van den Dikkenberg en later ook Niels de Jong het veld in. Eemdijk zette Genemuiden onder druk en speelde veelvuldig de lange bal. Dat leverde in de 83e minuut een goede kans op. Maar nu was het Argjend Selimi die in kansrijke positie de bal maar half raakte en ging ook deze grote kans verloren. Vlak voor tijd werd slecht verdedigen door Eemdijk afgestraft en werd het zelfs 3-0.

Eemdijk verloor zo met duidelijke cijfers ondanks dat het geeneens zo slecht had gespeeld. Maar op de beslissende momenten was Genemuiden doortastender en won daarom dan ook verdiend.
    Zaterdag 23 oktober is er een vrij weekend. Eemdijk vervolgt de competitie met een thuiswedstrijd tegen Berkum op zaterdag 30 oktober.