• Eemdijk heeft met 1-0 verloren van Berkum. Na een goed begin met kansen kwam Eemdijk na een klein kwartier op achterstand. De Diekers slaagden er in het restant van de wedstrijd niet in om een doelpunt te scoren en de nederlaag af te wenden.

Eemdijk startte de wedstrijd goed. In de 5e minuut was er een mooie aanval over rechts. De prima voorzet van Michel Goossensen werd door Jeffrey van den Dikkenberg langs keeper Huib Veurink geschoten, maar de bal werd door een Berkum speler van de lijn gehaald. Ook de daarop volgende corner werd door Jeffrey ingeschoten, maar nu redde de keeper van Berkum. Eemdijk bleef daarna de aanval zoeken, maar het was echter Berkum dat scoorde. Na een corner werd de bal door Eemdijk niet helemaal lekker weggewerkt. Het schot wat volgde werd nog uit de hoek gedoken door Jeroen de Harder maar in de rebound scoorde Martijn Brakke (1-0). Na dit doelpunt was Eemdijk veelvuldig op de helft van Berkum te vinden. Jesper van Dalen zocht het doel te hoog en op slag van rust werd een kopbal van Frank Heus door de keeper onder de lat vandaan getikt. Tussendoor was Berkum een keer gevaarlijk geworden met een kopbal op de lat na een corner.

Onmachtig Eemdijk.

In de 2e helft ging Eemdijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar echte kansen wist de ploeg niet te creëren. Berkum beperkte zich tot verdedigen en hield de ruimtes klein. Eemdijk kreeg enkele vrije ballen rond de 16 meter. De beste poging was van Jesper van Dalen maar zijn vrije bal werd knap gered door de keeper van Berkum. Ook de wissels die Willem Romp inbracht konden het tij niet keren. Wel was de net ingevallen Zeger Beukers kansrijk maar zijn schot ging over. Eemdijk kreeg steeds meer haast maar werd daardoor ook onnauwkeuriger. Kansen kwamen er ondanks de druk niet meer. Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 1-0 nederlaag.

Door de winst van Volendam staat Eemdijk nu op de 4e plaats. De achterstand op koploper Urk is 8 punten. Zaak is om in de resterende wedstrijden nog een aantal keer te winnen zodat de kans blijft bestaan op een vervangende periodetitel. Anders dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan.

Opstelling Eemdijk:
    Jeroen de Harder, Michel Goossensens, Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Rick Blokhuis (64. Zeger Beukers), Mark de Graaf (64. Jan Pieter Hartog), Jeffrey van den Dikkenberg (70. Bas Buimer), Frank Heus (84. Tim Koelewijn), Jesper van Dalen, Nigel van Zelst, Argjend Selimi (70. Cem ter Burg),

Scoreverloop:
    13. 1-0 Martijn Brakke