• Eemdijk verlengt contract verdedigend drietal

  15 nov 2023 Redactie
 • Eemdijk is verheugd een deel van de verdedigende basis voor komend seizoen te hebben vastgelegd. Rick Blokhuis, Peter van de Groep en Jasper Beekhuis zijn allen ook komend seizoen actief in het groene shirt.

 • Het drietal voerde de afgelopen weken gesprekken met de technische commissie over hun toekomst bij de club. Waar de één wat langer de tijd nodig had om tot een akkoord te komen, gaf de ander direct zijn jawoord. Desalniettemin is de TC blij dat het drietal ook de komende tijd op sportpark De Vinken te bewonderen is.

 • Rick Blokhuis
  Rick Blokhuis kwam in de zomer van 2020 naar Eemdijk. De oud-speler van IJsselmeervogels en Almere City pendelde in zijn eerste jaren tussen de bank en de basis, maar sinds de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen is de rechtsback annex centrale verdediger onomstreden basisspeler. De laatste weken vormt de 23-jarige Blokhuis samen met Peter van de Groep het centrale verdedigingsduo (van de toekomst). Blokhuis heeft voor één seizoen verlengd bij Eemdijk.

 • Peter van de Groep
  Peter van de Groep kwam dit seizoen op de laatste dag van de overschrijvingstermijn naar Eemdijk. De 21-jarige centrale verdediger maakt sindsdien indruk in het groene shirt. Na de voorbereiding is Van de Groep niet meer uit de basis verdwenen onder Willem Romp. Ook liet hij zien aanvallend zijn steentje bij te dragen, met onder andere de winnende goal in het competitieduel van 16 september tegen Hercules (1-0) als beloning. De Spakenburger heeft aangegeven het enorm naar zijn zin te hebben bij Eemdijk en heeft zijn contract voor een jaar verlengd. Fijn dat je bij ons blijft!

 • Jasper Beekhuis
  De 24-jarige Jasper Beekhuis kwam in de zomer van 2022 naar Eemdijk. Met meer dan zestig wedstrijden in de tweede divisie op zak kwam de verdediger over van dorpsgenoot Spakenburg. In zijn eerste seizoen was Beekhuis – behoudens een blessureperiode – basisspeler onder trainer Willem Romp. Dit seizoen moet de Spakenburger het wat meer met invalbeurten doen, maar de rechtspoot is ervan overtuigd dat zijn tijd in het groene shirt weer aanstaande is. In de gesprekken met de TC gaf Jasper aan het naar zijn zin te hebben en dat hij geen twijfel had om zijn contract te verlengen bij onze club. Zodoende voegden beide partijen de daad bij het woord en is Jasper ook volgend seizoen een ‘Dieker’.

 • Eemdijk feliciteert Rick, Peter en Jasper met hun contractverlenging bij de club, wenst ze in het huidige seizoen nog veel succes en plezier toe en ziet uit naar de samenwerking in de toekomst.