• Eemdijk heeft de wedstrijd tegen RKAV Volendam in de 1e Ronde van de KNVB Beker met 5-0 verloren. In zes minuten gaf Eemdijk het helemaal weg door drie tegengoals te incasseren.

In het Kras stadion van FC Volendam voor een paar honderd toeschouwers kwam Eemdijk vanaf het eerste fluitsignaal niet lekker in de wedstrijd. Er lukte maar weinig en behoudens een vrije bal van Jesper van Dalen die net naast ging, was Eemdijk aanvallend machteloos. Verdedigend werd met wat geluk ruim een half uur de nul gehouden. Na 34 minuten was het echter wel raak gevolgd door nog twee Volendamse doelpunten uit een corner. Halverwege keek Eemdijk al tegen een forse 3-0 achterstand aan.

Na de rust probeerde Eemdijk de bakens te verzetten. De ploeg was veelvuldig om de helft van Volendam te vinden maar kreeg geen echte kansen. Het laatste beetje hoop vervloog toen Volendam in de 74e minuut naar 4-0 counterde. De 5-0 volgde direct daarna. Daar bleef het gelukkig bij maar de afstraffing was zo wel groot genoeg.

Wat de ploeg liet zien was Eemdijk onwaardig. Zaak is om hier niet te lang in te blijven hangen, de rug rechten en op naar de derby van zaterdag tegen IJsselmeervogels.

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Rick Blokhuis, Jasper Beekhuis, Dennis Hollart, Freek van Belzen (57. Peter van de Groep), Sjohn van Gulik (75. Cem ter Burg), Jeffrey van den Dikkenberg (85.Thomas Koelewijn), Jesper van Dalen, Sven Deen (57.Yannick Bouw), Jordy Hilterman, Argend Selimi (75. Willem Bout).

Scoreverloop:
    34. 1-0 Roy Tol