• Eemdijk heeft in de seizoensopening van de hoofdklasse B tegen HZVV een verdiende 3-0 zege geboekt. Nigel van Zelst voor rust, Jeffrey van den Dikkenberg en Jesper van Dalen na rust waren de doelpuntenmakers.

    In de basisopstelling van Eemdijk had trainer Willem Romp gekozen voor keeper Jeroen de Harder. Jan Pieter Hartog en Jeffrey van den Dikkenberg vormden het centrale duo, Zeger Beukers en Freek van Belzen waren de backs. Ook de nieuwelingen Achraf Nejmi en Nigel van Zelst hadden een basisplaats. Sjohn van Gulik, Bas Buimer, Jesper van Dalen en Cem ter Burg waren de overige spelers die de eerste elf vormden.

    Vanaf de aftrap zocht Eemdijk de aanval. In het eerste kwartier ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op. HZVV kreeg enkele corners, maar kon daaruit geen gevaar stichten. Na 10 minuten werd Bas Buimer goed aangespeeld in de zestien. Helaas was de balaanname niet goed en kon de keeper van HZVV redding brengen. In de 26e minuut was er dan toch de voorsprong voor Eemdijk. Nigel van Zelst, die vlak daarvoor door Willem Romp was aangepakt omdat hij te veel balverlies leed, werd door Jesper van Dalen goed vrijgespeeld. Met een bekeken schuiver in de hoek zette Nigel de 1-0 op het bord. Hij gaf daarmee met zijn voeten een uitstekend antwoord op de reprimande van de oefenmeester. Na het doelpunt bleef Eemdijk de betere ploeg en kreeg ook kansen, maar slaagde er niet in om te scoren. Met 1-0 werd de kleedkamer opgezocht.

    Na de rust ging Eemdijk op zoek naar de 2-0. Die viel na 56 minuten. Een corner werd laag ingespeeld bij de eerste paal. Daar werd de bal teruggekaatst naar Freek van Belzen. Zijn voorzet kwam bij Jeffrey van den Dikkenberg. De centrale verdediger aarzelde niet en schoot de bal langs een aantal spelers en de keeper in het doel. Eemdijk schakelde een tandje terug. Cem ter Burg en Sjohn van Gulik werden vervangen door Jaap de Graaf en Michel Goossensen. HZVV werd wat sterker. Van achteruit werd vaak een lange bal gespeeld richting de spitsen. Ook kreeg HZVV een aantal corners. Jordie Huijgen werd door Willem Romp ingebracht om de verdediging te versterken. Echt grote kansen wist HZVV niet te creëren.

    Vlak voor tijd, in de 87e minuut, viel de definitieve beslissing. Michel Goossensen zette aan de rechterkant goed druk en veroverde de bal. Michel gaf de bal aan de meegelopen Jesper van Dalen. Met enig geluk wist de Jesper de bal in het doel te werken. 3-0. In de blessure tijd sloeg de vlam nog even in de pan en was er een opstootje. Nadat dit gesust was floot scheidsrechter van Dongen voor het laatst en waren de drie punten binnen voor Eemdijk.

    Volgende week moet onze hoofdmacht op bezoek bij Berkum. In Overijssel wordt om 18.00 uur afgetrapt.