• Eemdijk speelt gelijk tegen Buitenpost

  Eemdijk heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Buitenpost. Met de rust was het 1-0 voor Buitenpost.

  Eemdijk speelde een hele matige eerste helft waarin het na dertien minuten op achterstand kwam. Na een counter schoot Mark van de Meer de bal in de verre hoek (1-0).

  Na de rust kwam Eemdijk beter voor de dag. Na drie minuten leverde dit al de gelijkmaker op. Een rebound was een prooi voor de, in de rust ingevallen, Michel Goossensen (1-1). Eemdijk ging door en kreeg een grote kans. Jordie Huijgen kopte een bal door en Frank Heus leek van dichtbij binnen te kunnen tikken maar de bal verdween naast het doel. Net toen Eemdijk wat gas terug leek te nemen viel dan toch het tweede doelpunt. Na een scrimmage in de zestien viel de bal voor de voeten van Nigel van Zelst die er wel raad mee wist (1-2).
  Buitenpost wisselde vier spelers en ging vol op de aanval spelen en dat leverde de gelijkmaker op. Een vrije bal werd door Berend Jan Schootstra binnengekopt (2-2). Daarna gooide Buitenpost achterin de boel dicht. Alleen Jesper van Dalen was nog dichtbij een doelpunt maar zijn schot werd fraai gered door de keeper van Buitenpost. Na het laatste fluitsignaal was er grote vreugde bij Buitenpost want door het behaalde punt, en door de andere uitslagen, is de ploeg veilig.

  Urk is kampioen. Zelf won Urk en toen bleek dat Genemuiden verloor en Volendam gelijkspeelde, kon de kampioensvlag in top. Wij feliciteren Urk van harte met het kampioenschap.
  Urk heeft ook de derde periode gewonnen. Hierdoor krijgt Eemdijk een vervangende periodetitel en mag het meedoen in de nacompetitie.

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Rick Blokhuis, Sjohn van Gulik, Mark de Graaf (46. Jeffrey van den Dikkenberg), Frank Heus, Jesper van Dalen, Nigel van Zelst, Cem ter Burg (46. Michel Goossensen).

  Scoreverloop:
  13. 1-0 Mark van der Meer
  47. 1-1 Michel Goossensen
  67. 1-2 Nigel van Zelst
  77. 2-2 Berend Jan Schootstra