• Eemdijk slaat slag met vastleggen Van den Dikkenberg

  1 sep 2023 Redactie
 • De samenwerking tussen Eemdijk en Jeffrey van den Dikkenberg wordt voor een langere tijd voortgezet. De 25-jarige middenvelder, bezig aan zijn zesde seizoen op sportpark De Vinken, heeft zijn handtekening gezet onder een verlenging voor drie jaar.

 • Jeffrey van den Dikkenberg streek in 2018 neer bij Eemdijk. In zijn eerste jaar in het groene shirt was er de degradatie uit de derde divisie. De middenvelder zelf pendelde vaker dan hem lief was tussen de bank en de basis. In coronatijd ging het roer om, Van den Dikkenberg werd nóg fitter en uiteindelijk onder trainer Willem Romp onomstreden. 

  De voorbije twee seizoenen was Van den Dikkenberg bepalend bij Eemdijk, met vorig seizoen als absoluut hoogtepunt. Als aanvallende middenvelder was hij wekelijks belangrijk, met doelpunten, assists, loopacties en strijd. Een voorbeeld voor de manier waarop Eemdijk te werk gaat. Als jongeling overgekomen van een dorpsgenoot en het geduld bewaren om daarna twee stappen vooruit te doen. 

  Eemdijk en Van den Dikkenberg zijn loyaal naar elkaar toe, wat tot uiting komt in de contractverlenging van de Spakenburger, die komende maand aan een nieuwe baan als buurtsportcoach begint. ,,Ik ben Eemdijk dankbaar voor de manier waarop wij met elkaar omgaan. De gesprekken zijn altijd enorm respectvol, ook in de tijd dat ik minder speelde bij de club. Toen wij om de tafel zaten om over deze contractverlenging te praten, was het van beide partijen duidelijk dat wij eruit zouden komen. Met de drie jaar erbij geven wij beide een signaal af. De potentie bij en met Eemdijk is er nog altijd en het is mijn bedoeling om zo hoog mogelijk met Eemdijk te spelen. Te beginnen dit seizoen in de derde divisie, waarin wij ons willen laten zien.”

 • Lange termijn

  De strekking van de technische commissie sluit naadloos bij de woorden van Van den Dikkenberg aan. ,,Jeffrey heeft een geweldig seizoen gedraaid. Als aanvallende middenvelder was hij enorm belangrijk in het kampioensjaar en de bekerwinst, waarbij hij in de finale een typische Van den Dikkenberg-goal maakte. Zijn ontwikkeling is enorm geweest de laatste jaren en met de contractverlenging proberen wij rust te creëren en de lange termijn te bewaken. Wij zijn met iets moois bezig en dat willen we voorzetten.” 

  Eemdijk is inmiddels al met meerdere jongens een langdurige verbintenis overeengekomen. ,,Met de meerjarige contracten van Argjend Selimi, Jordie Huijgen, Sjohn van Gulik, Justin van Groen en nu dus ook Jeffrey van den Dikkenberg bouwen we aan het fundament voor de (nabije) toekomst.”

  Eemdijk feliciteert Jeffrey van den Dikkenberg met zijn contractverlenging, wenst hem dit seizoen alle succes toe en ziet uit naar de langdurige samenwerking op sportpark De Vinken.