• Eemdijk wint niet van Roda'46

  Eemdijk - Roda'46 1-1 (1-1)

  26. Henri de Graaf 1-0, 31. Jeff van der Bult 1-1

  Scheidsrechter: Ruud van der Wielen

  Gele kaarten: Henri de Graaf en Quincy Allee (Eemdijk)

  Opstelling Eemdijk: 
  Gerben Ruizendaal; Zeger Beukers, Wouter Bout, Jan Pieter Hartog @, Henri de Graaf; Rogier Gilkes, Ayhan Yelmer (65. Angelo Duijst), Rutger Huijgen; Quincy Allee (78. Benjamin Pruijs), Jan de Graaf, Jamal Lachkar (65. Marvin Snijders)

  Opstelling Roda'46
  Thijs Jansen, Jeff van der Bult, Robert Lodema, Guido den Daas, Esra Jansen, Stef Menken, Gregory Thomas (72. Abdulkadir Yilmaz), Wesley de Laat, Selcuk Albayrak (69. Cedrick Sangwa), Frank Heus, Thomas Malolepszy

  Terwijl aan de blauwe zijde van de Westmaat de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels werd gespeeld, speelde Eemdijk op Sportpark De Vinken de streekderby tegen Roda'46 uit Leusden. De ploeg van Ulrich Landvreugd kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een uitslag die recht deed aan het spelbeeld.

  Ten opzichte van de wedstrijd tegen JSV was er één wijziging in de basiself. Quincy Allee mocht beginnen in plaats van Marvin Snijders. Daniel de Haan leek na weken afwezigheid weer op de bank plaats te kunnen nemen, maar moest in de warming up toch afhaken. Ook Jasper Bolland (liesblessure) was nog niet van de partij.

  Over en weer
  Snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Wielen had Eemdijk het zich al gemakkelijk kunnen maken. In de 3e minuut was er een reusachtige kans voor Rutger Huijgen, maar van dichtbij schoot de dynamische middenvelder, die niet zijn beste wedstrijd zou spelen, de bal naast.

  Enkele minuten later waren het de gasten die een grote kans kregen. Alleen voor keeper Gerben Ruizendaal schoot Frank Heus de bal echter naast het doel.

  Van de kant van Eemdijk was het veldspel het eerste gedeelte van de wedstrijd erg slordig. Veel, ogenschijnlijk, eenvoudige passes werden ingeleverd en aan de bal was men onrustig. Aan de andere kant wist Roda'46 er ook niet al teveel van te bakken

  Beauty
  Vanuit het niets kwam Eemdijk in de 25e minuut wel op voorsprong. Een vrije trap vanaf een meter of twintig werd door Henri de Graaf op fabelachtige wijze achter de kansloze keeper Thijs Janssen geschoten, 1-0.

  Helaas konden de Diekers niet lang van de voorsprong genieten, want in de 31e minuut trokken de Leusdenaren de stand weer gelijk. Frank Heus kon een afgeslagen corner weer voorgeven, waarna rechtsback Jeff van der Bult bij de 2e paal eenvoudig kon scoren.

  In het restant van de eerste helft werd Eemdijk nog één keer gevaarlijk toen een verdwaalde voorzet van Henri de Graaf ternauwernood over werd getikt door keeper Janssen.

  Opportunisme
  Eemdijk kwam goed uit de kleedkamers en kreeg direct na rust een dot van een kans. Jamal Lachkar kon in vrijstaande positie uithalen, maar de buitenspeler uit Almere produceerde slechts een slap rollertje.

  Met meer opportunisme dan in de eerste helft trok Eemdijk ten strijde en de spelers van Roda'46 hadden door toch wat moeite mee. Henri de Graaf had pech toen hij zijn kopbal uit een corner van de lijn gehaald zag worden door één van de verdedigers van Roda'46.

  Na een uur spelen was het Quincy Allee met een goede mogelijkheid, maar na een voorzet van Ayhan Yelmer schoot hij de bal voorlangs.

  Hierna speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af en leek het erop dat de gasten wel tevreden waren met een punt. Eemdijk kon aanvallend geen vuist meer maken.

  Ontsnapt
  In de slotfase ontsnapte Eemdijk een paar maal aan een nederlaag. Nadat Wouter Bout geblesseerd uit moest vallen hadden de gasten uit Leusden een man meer op het veld (Eemdijk had inmiddels al 3x gewisseld). Dit resulteerde nog in een aantal dotten van kansen voor Roda'46. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de ruststand van 1-1 uiteindelijk ook de eindstand bleek.

  Door het gelijke spel staat Eemdijk nu op de 7e plaats in de competitie. De afstand met de drie koplopers bedraagt nog steeds zeven punten. Volgende week treft Eemdijk één van die drie koplopers. In Huizen kruist men de degens met Zuidvogels. De wedstrijd in Huizen begint om 14.30 uur.

  tekst: Teo van de Mheen