• Eemdijk pakt zwaarbevochten punt tegen Hercules

17 feb 2024 PeterPieuw
  • Eemdijk heeft zijn eerste punt te pakken in 2024. Uit bij stuntploeg Hercules werd het na een enerverende wedstrijd 3-3. Tot ruim in de 2e helft had een Eemdijk een 1-3 voorsprong maar kon die helaas niet vasthouden.

Eemdijk had het lastig in het begin en Hercules kreeg in die eerste tien minuten twee beste kansen. Na een tijdje wist Eemdijk wat beter in de wedstrijd te komen. Na een verre ingooi van Dennis Hollart kwam de bal op de hand van een verdediger en scheidsrechter Tiesenga legde de bal op de stip. Yannick Bouw schoot de penalty onberispelijk binnen (0-1). Lang kon Eemdijk niet genieten van de voorsprong. Direct na de aftrap schoot Mark Fichtinger de 1-1 binnen. Toch ging Eemdijk met een voorsprong de rust in. Een goede aanval van Eemdijk wordt besloten met een voorzet van Zeger Beukers die knap werd binnen gewerkt door Sven Deen (1-2)

Na de rust een fel aandringende thuisploeg. Sporadisch was Eemdijk in de aanval maar had daar wel succes mee. Vanaf een meter of 18 schoot Jesper van Dalen op doel. Zijn schot werd aangeraakt en kreeg daardoor een boog mee en viel achter de Hercules keeper (1-3).
    Hercules gooide daarna alles op de aanval en had al aanvallend gewisseld. Zo was oud Eemdijker Franslyn Nsingi erin gekomen. Geluk had Eemdijk dat een inzet van Hercules op de paal kwam. Het werd pompen of verzuipen toen Hercules de ballen hoog in de zestien ging spelen. Willem Romp had met Michel Goossensen een verse kracht ingebracht. Ook Eemdijk raakte het aluminium na een schot van Sjohn van Gulik dat op de lat belandde. Intussen tikte de klok gestaag door. Een kleine tien minuten voor tijd konden de moegestreden Justin van Groen en Jesper van Dalen niet verder en werden vervangen door Freek van Belzen en Jasper Beekhuis. Of daardoor de organisatie even weg was weet niemand maar Hercules scoorde direct hierna de 2-3. Drie minuten later was het zelfs gelijk. Een corner werd door Franslyn Nsingi met het hoofd verlengd en de bal viel bij de tweede paal binnen (3-3).

Er was nog een paar minuten te spelen en er zou waarschijnlijk wel vijf of zes minuten blessuretijd bijkomen. Zou het dan toch nog misgaan? Hercules rook bloed en bleef vol op de aanval spelen. Dat gaf Eemdijk ook ruimte om er nog een paar keer uit te komen. Jeffrey kreeg de grootse kans na een te korte terugspeelbal maar kreeg de bal niet langs de keeper. Voor het doel van Jauke speelde zich in die extra tijd nog wat hachelijke situaties af maar Eemdijk hield stand. Na acht minuten blessuretijd kwam het verlossende eindsignaal. Zo pakte de ploeg een zwaarbevochten en heel belangrijk punt na een onderhoudende en leuke wedstrijd. Dit moet vertrouwen geven voor de komende wedstrijden.

Opstelling Eemdijk:
    Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (62. Michel Goossensen), Jordie Huijgen, Peter van de Groep, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik, Justin van Groen (82. Freek van Belzen) Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen (82. Jasper Beekhuis), Yannick Bouw (87. (Jordy Hilterman), Sven Deen

Scoreverloop:
    22. 0-1 Yannick Bouw