• In een wedstrijd die grotendeels gelijkop ging, heeft Eemdijk in Haaksbergen met 1-1 gelijkgespeeld tegen HSC’21. Die stand was al bij de rust bereikt.

Eemdijk begon erg matig aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten behoorden aan de thuisploeg. Eemdijk liet zich te vaak afbluffen in de duels en ook de onderlinge afstanden in het veld klopten niet waardoor HSC’21 telkens dreigend kon worden. Uiteindelijk resulteerde dat in een achterstand voor Eemdijk. Arintis Roep kopte na een voorzet de bal in de rechterbenedenhoek (1-0). Erger was de blessure die Wouter Beukers opliep toen hij nog met een duik het doelpunt wilde voorkomen. Daarbij raakte zijn schouder uit de kom en moest hij vervangen worden door Jauke Beekhuis. Jauke viel prima in en keepte een puike wedstrijd. De onfortuinlijke Wouter werd door materiaalman Wesley Hartog naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Vanaf deze plaats wensen we Wouter Beukers een snel herstel toe.

Na deze dubbele tegenslag herstelde Eemdijk zich knap. De ploeg beet zich vast in de wedstrijd en ging nu wel de duels aan. De beloning volgde al snel. Na een prima assist van Argjend Selimi schoot Jeffrey van den Dikkenberg de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

Na de rust ging het wederom gelijk op. HSC’21 was veel in de aanval, maar ook Eemdijk kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Yannick Bouw kreeg halverwege de tweede helft de grootste kans. Helaas kon hij de bal te weinig snelheid meegeven waardoor een verdediger van HSC de bal voor de lijn kon tegenhouden. Beide trainers wisselden de nodige spelers en in de slotfase kon het nog allebei de kanten opvallen. Bij een vrije trap van Jesper van Dalen vanaf een meter of 18 leek het er sterk op dat de bal een hand raakte die boven het hoofd uit kwam. Scheidsrechter Oosting zag er echter geen opzettelijk hands in en dat was discutabel. Zo bleef het 1-1 en pakte Eemdijk een zwaarbevochten maar zeker dikverdiend punt.

Woensdag 1 november kan Eemdijk weer aan de bak. In de eerste ronde van de KNVB-beker gaat Eemdijk op bezoek bij competitiegenoot RKAV Volendam. De wedstrijd in Volendam begint om 20.00 uur. Volgende week zaterdag is er dan de langverwachte derby tegen IJsselmeervogels.

Opstelling Eemdijk:
    Wouter Beukers (28. Jauke Beekhuis), Zeger Beukers (69. Dennis Hollart), Rick Blokhuis, Peter van de Groep, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik (77. Sven Deen), Jeffrey van de Dikkenberg, Justin van Groen (46. Jordy Hilterman), Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Argjend Selimi (69. Cem ter Burg)

Scoreverloop:
    25. 1-0 Arintis Roep