• Eemdijk naar halve finale Districtsbeker!

    12 apr 2023 PeterPieuw
  • Eemdijk heeft de kwartfinale voor de Districtsbeker met 2-1 gewonnen van Fortuna Wormerveer. De zaterdagderdeklasser gaf vooral na de rust goed partij, maar Argend Selimi schoot ‘De Diekers’ in de slotfase naar de overwinning. Met het bereiken van de halve finales heeft Eemdijk zich geplaatst voor de eerste voorronde van het KNVB-bekertoernooi.

  • In de eerste helft had Eemdijk veruit het meeste balbezit. Slechts één keer kwam Fortuna er dreigend uit, maar die kans werd over geschoten. Vlak voor de rust werd Yannick Bouw, op het randje van buitenspel, door Jesper van Dalen alleen voor de keeper van Fortuna gezet. Via binnenkant paal verdween het bekeken schot van Yannick in het net (1-0).

  • In de rust had Fortuna Wormerveer gewisseld en waren er twee snelle spelers in het veld gekomen. Eemdijk kreeg het daardoor wat lastiger en moest oppassen in de omschakeling. Jeroen de Harder bracht knap redding bij een uitbraak en de daaropvolgende corner werd net naast gekopt. Even later was het wel raak toen de pijlsnelle Kenyon Westenburg alleen voor Jeroen opdook en de 1-1 op het scorebord zette. Eemdijk kon weer opnieuw beginnen en moest behoorlijk aan de bak. In het veld werd het wat onvriendelijker en waren er wat overtredingen over en weer. 

  • Na een heerlijke crosspass van Justin Ruizendaal kwam Michel Goossensen in balbezit. Zijn lage voorzet werd niet goed verwerkt door de keeper waardoor de bal voor de voeten van de ingevallen Argjend Selimi viel. Die aarzelde niet en kegelde de bal in het doel (2-1). Er volgde nog een hectische slotfase met een lange blessuretijd. Daarin kreeg Fortuna Wormerveer nog een aardige kans, maar die werd knap gered door Jeroen de Harder.

  • Jasper Beekhuis en Dennis Hollart vielen geblesseerd uit. Hopelijk zijn hun blessures niet te ernstig zodat ze zaterdag erbij kunnen zijn in de uitwedstrijd tegen WV-HEDW.