• Eemdijk heeft de finale bereikt van de Districtsbeker West 1. De halve finale tegen BOL eindigde in 0-0 maar “De Diekers” wonnen alsnog na strafschoppen.

 • BOL, uit Broek op Langedijk, is koploper in de 1e Klasse A. In die klasse spelen bijvoorbeeld ook NSC Nijkerk en SDC Putten. BOL is met Montfoort SV ’19 verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft BOL 1 punt voorsprong.

 • Wie dacht dat BOL de beker wat minder belangrijk zou vinden kwam bedrogen uit. Zeker voor de rust gaf BOL Eemdijk prima partij met goed voetbal. In het eerste half uur wisten beide ploegen echter niet tot echte kansen te komen. Dat veranderde in het laatste kwartier voor de rust. Yannick Bouw en Franslyn Nsingi zagen beiden hun inzet magistraal gered worden door keeper Romain de Jong. Vlak voor de rust een razendsnelle counter van BOL. Een kopbal van Jeffrey van den Dikkenberg werd gepakt door de keeper. Die aarzelde niet en met een verre uitworp werd de snelle Lex Duijs gelanceerd. Die snelde twee verdedigers van Eemdijk voorbij, waarbij er gelukkig geen overtreding werd gemaakt want dat zou rood hebben betekent, en kwam alleen voor keeper Jeroen de Harder. Jeroen wist het schot van Lex Duijs half te keren en daardoor kon Jesper van Dalen nog net voor de lijn redding brengen.

 • In de 2e helft trok BOL zich meer en meer terug op de eigen helft. Eemdijk had veelvuldig balbezit maar kwam er niet echt doorheen. In het laatste kwartier had bij BOL de vermoeidheid toegeslagen en kwamen er grote kansen voor Eemdijk. Maar Yannick Bouw, volley van dichtbij over, Jesper van Dalen, schot vanaf de 16 meter net over, en Franslyn Nsingi met een kopbal net naast, slaagden er niet in om de bevrijdende 1-0 te scoren. Vlak voor tijd had trainer Willem Romp, met het oog op de nakende penaltyserie, Zeger Beukers en Thomas Koelewijn laten invallen. Zo eindigde een leuke wedstrijd, voor veel publiek, in 0-0 en zou de beslissing gaan vallen in de penaltyserie.

 • Zeger Beukers ging van start maar zag zijn inzet gepakt worden door keeper Romain de Boer. Maar Jeroen de Harder deed hetzelfde door de penalty van Jack Schoon te pakken.
  Thomas Koelewijn scoorde en toen Jeroen ook de 2e penalty van BOL uit de hoek dook begon het er voor Eemdijk goed uit te zien.
  In de 3e beurt maakte Jesper van Dalen en BOL geen fout.
  Franslyn Nsingi schoot de 4e penalty fantastisch binnen en BOL scoorde ook (3-2)
  Aan Yannick Bouw, de vaste penalty nemer, was het om Eemdijk naar de finale te schieten. Keeper Romain de Jong kreeg wel een hand tegen de bal maar die viel tot opluchting van Yannick toch binnen en was Eemdijk de winnaar van de halve finale!.

  Tegenstander in de finale is Scherpenzeel. Ook Scherpenzeel speelt in de 1e Klasse maar dan in de 1e Klasse D. Daar staat het fier aan kop en is het kampioenschap binnen handbereik.
  De finale wordt gespeeld bij SO Soest op, Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei.

 • Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Rick Blokhuis (89. Zeger Beukers), Jan Pieter Hartog, Jasper Beekhuis, Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (89. Thomas Koelewijn), Michel Goossensen, Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Franslyn Nsingi.