• Eemdijk naar 1e Ronde KNVB Beker na winst op Harkemase Boys

  20 sep 2023 PeterPieuw
 • Foto: PWFOTO
 • Eemdijk won in een spannende wedstrijd van competitiegenoot Harkemase Boys. Yannick Bouw was de matchwinner door diep in blessuretijd de 3-2 te scoren.

  Eemdijk begon, door blessures, zonder een aantal basiskrachten aan de wedstrijd tegen de koploper van de Derde Divisie A. Ook Justin van Groen was afwezig omdat hij net vader geworden was. Vanaf deze plaats de hartelijke gelukwensen voor het jonge gezin!
  De eerste kans was voor Eemdijk. Na balverovering volgde er een voorzet van Sjohn van Gulik. De kopbal van Yannick Bouw kon met moeite gekeerd worden door keeper Thomas Hoekstra die ook de rebound van Jesper van Dalen pareerde. Daarna meldde Harkemase Boys zich voorin en had meteen succes. Een voorzet werd door Pim Betzema achter keeper Jauke Beekhuis gekopt tot grote vreugde van de meegereisde supporters uit Friesland (0-1). Harkema bleef daarna wat sterker dan Eemdijk en was bij vlagen dreigend. Voor Eemdijk was Jeffrey van de Dikkenberg gevaarlijk maar zijn poging ging over het doel. Toch kwam Eemdijk, dat beter was gaan spelen, verdiend op gelijke hoogte. Yannick Bouw was attent bij een matige pass in de verdediging van Harkemase Boys waardoor Jeffrey van de Dikkenberg de bal breed kon spelen op Jesper van Dalen. Die schoof de bal bekeken langs de uitkomende keeper in het doel (1-1).

 • Intensieve 2e helft.

  Eemdijk startte goed in de 2e helft. Maar geleidelijk aan kreeg Harkemase Boys wat meer de overhand. Eemdijk verdedigde met alles wat het had met Rick Blokhuis en Peter van de Groep die voorop in de strijd gingen. Niemand bij Eemdijk verzaakte. Sporadisch was Eemdijk nog voorin te vinden maar dat leverde wel de voorsprong op. Jesper van Dalen speelde de bal hoog de 16 in, Rick Blokhuis kopte de bal richting de 2e paal en daar was Cem ter Burg attent en schoot de bal hard in het doel (2-1). Het lukte helaas niet om de voorsprong vast te houden. Een schot van Joris Adams werd iets aangeraakt door Freek van Belzen waardoor de bal in de hoek verdween (2-2).

  Goudhaantje Yannick Bouw

  Harkemase Boys bleef na de gelijkmaker aandringen. De blessure tijd was al ingegaan toen Eemdijk op de helft van Harkema een ingooi kreeg. Dennis Hollart gooide van ver de bal in de doelmond. Via een verdediger en Yannick Bouw leek de bal in de hoek te verdwijnen maar keeper Hoekstra kon nog redding brengen. De corner die volgde leverde Eemdijk weer een ingooi op maar nu van de andere kant. Weer werd de bal door Dennis richting doel gegooid. Peter van de Groep kon de bal iets verlengen waarna Willem Bout bij de eerste paal de bal kreeg. Die speelde de bal half hoog voor het doel en met een halve omhaal scoorde Yannick de allesbeslissende 3-2 en liet De Vinken ontploffen van vreugde.

  Eemdijk plaatste zich door deze overwinning voor de tweede keer in de historie voor de 1e ronde van de KNVB Beker. Zaterdagavond is de loting en zit Eemdijk in de koker en we hopen dat er een mooie tegenstander uit komt rollen!

 • Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Rick Blokhuis, Peter van de Groep, Dennis Hollart, Freek van Belzen, Sjohn van Gulik, Michel Goossensen (80. Willem Bout), Jeffrey van den Dikkenberg, Jesper van Dalen, Yannick Bouw, Jordy Hilterman (42. Cem ter Burg).

 • Scoreverloop:
  0-1 Pim Betzema (5')
  1-1 Jesper van Dalen (40')
  2-1 Cem ter Burg (72')
  2-2 Joris Adams (83')
  3-2 Yannick Bouw (90'+3)

 • Foto bovenaan de pagina: PWFOTO
  Youtube samenvatting: Harkemase Boys TV