• Opstelling:
  Ronnie
  Hijmen, René, Aron, Lucas.
  Frenk, Martijn, Dominique, Amare.
  Wessel, Rik

  Eindelijk de kraker tegen koploper APWC, op de ranglijst één punt verschil, de enige tegestander, waar Eemdijk van heeft verloren. Eemdijk komt niet met een al te fitte selectie, Martijn met een schouder blessure (vorige week nog uit de kom) Frenk met een zwaar ingetapet enkel, Afwezig Joost( vakantie) Wouter (werk) Jonathan (al weken langs de kant met een gebroken middenvoetsbeentje)
  Toch komt Eemdijk sterk uit de startblokken, APWC wordt vastgezet op eigen helft, maar APWC is niet voor niets koploper, want zij weten de bal toch redelijk goed rond te spelen.
  In de 5e min. resulteert de geweldige start van Eemdijk toch in een doelpunt, vanuit het middenveld wordt Rik de diepte ingestuurd door een prachtige pass van Dominique, hij komt voor de keeper, die goed zijn doel uitgekomen is, de bal wordt gepareerd met de voeten, en met wat geluk komt de bal tegen Rik zijn voet en de bal verdwijnt in het doel 0-1 (een droomstart) APWC is wat van slag, maar de feestvreugde is niet van lange duur, twee minuten later wordt de bal teruggespeeld op Ronnie, wat hem anders niet gebeurd, gebeurd nu wel, de bal wordt in de drukte terug gespeeld en Ronnie heeft geen tijd om de bal aan te nemen, maar probeert dat wel, de bal schiet iets te veel weg van zijn schoen, en door goed doorlopen van de spits van APWC verdijnt ook deze bal met wat geluk in het doel 1-1. Toch is Eemdijk niet uit het veld geslagen en gaat door met druk zetten, een paar minuten later is het toch APWC die de bal schitterend op rechts de bal langs Lucas geeft op de snelle rechterspits, hij komt schuin voor de goal, maar met een uitterste kracht inspannig weet Lucas de bal nog tot corner te verwerken. De wedstrijd blijf wat op en neer gaan met op dit moment iets meer balbezit van APWC. Even later een aanval van APWC, er wordt goed gecombineerd de bal komt iets buiten de zestien voor de voeten van de middenvelder en haalt verwoestend uit, maar de bal wordt over het doel getikt door Ronnie. Zo wordt de rust gehaald met een verdiende 1-1.

  2e helft
  Er is niet gewisseld door Eemdijk.
  APWC heeft de aftrap en Eemdijk zet meteen weer druk naar voren, je ziet dat APWC nu wel meer bij de les is dan als in de eerste helft. Eemdijk wordt iets naar achteren gedrongen, maar kan hierdoor wel wat beter counteren, na een paar minuten wordt de bal in de diepte gespeeld op Rik, maar hij krijgt de bal niet onder controle.
  Wat later krijgt APWC een corner, de bal wordt goed voor gegeven en wordt net over gekopt door de vrijstaande middenvelder.
  Na 15 minuten wordt er gewisseld aan Eemdijk zijde, Harm komt erin voor Amare.
  Een aantal minuten later wordt er een speler van APWC net buiten de zestien van Eemdijk onderuit gehaald, vrije trap voor APWC, de bal wordt hard langs de muur geschoten, Ronnie weet de bal nog tegen te houden, maar krijgt de bal niet onder controle en in de rebound is APWC er sneller bij om de bal binnen te schieten 2-1. Eemdijk zal een tandje erbij moeten zetten om er nog een gelijk spel uit te slepen. Een aantal keren is het Dominique die een paar prachtige steekpassjes geeft, maar het wordt niet op tijd begrepen. Er is weer een wissel aan Eemdijk zijde, Christian komt erin voor Aron. APWC zie je wel steeds sterker worden en hebben de wedstrijd onder controle, alleen wat spelde prikken van Eemdijk, maar daar komen geen echte kansen meer uit. In de 28e min komt Mike erin voor Martijn, Frenk gaat in het centrum spelen en Mike op de rechtshalf positie, Hijmen op zes en Christian op de rechtsback positie. Een paar minuten later is het toch weer APWC die het doel weet te vinden en schiet de 3-1 binnen, de strijd is gestreden, Eemdijk zit er redelijk doorheen.
  Eemdijk probeert nog voor de 3-2 tegaan, maar men loopt op het tandvlees. In de 40e minuut is het echt gebeurd, weer een goede aanval van APWC die schitterend afgerond wordt en de 4-1 binnen schiet. Wessel gaat ook nog geblesseerd van het veld, Frenk moet een paar minuten voor het einde van de wedstrijd ook het veld verlaten met een zeer pijnlijke enkel. Eemdijk heeft gestreden voor wat het waard is, deze middag was het geluk niet helemaal aan Eemdijk zijde, maar gezien de 2e helft was het zeker een terechte uitslag, APWC was meer in balbezit en slimmer in de duels en zeker een aantal stappen verder dan Eemdijk.

  Toch een compliment aan alle 14 spelers van Eemdijk voor het harde werken.
  De competitie is nog lang niet ten einde, er moeten nog zeven wedstrijden gespeeld worden en vier punten is nog steeds te overbruggen.
  ZELF BLIJVEN WINNEN!!!!!