• Eemdijk is qua resultaat de competitie goed begonnen. Tegen DETO werd er, weliswaar gelukkig, met 2-1 gewonnen. Eemdijk boog in de laatste minuten de 0-1 achterstand om in een overwinning.

  Na een aftastend eerste kwartier kreeg DETO voetballend de overhand. Eemdijk kreeg niet genoeg druk op de bal en DETO liet de bal vlot rondgaan. Na 20 minuten een goede aanval van DETO die besloten werd met een schot van Coplan Soumaoro. De bal kwam via de onderkant van de lat het veld weer in. Ondanks het overwicht van DETO liet Eemdijk voor de rest niet veel toe en met 0-0 werden de kleedkamers opgezocht.

  Achterstand na de rust

  Na de rust hetzelfde spelbeeld. DETO was de baas op het middenveld en Eemdijk kwam er niet aan te pas. Toch wist Eemdijk te scoren maar het doelpunt van Yannick Bouw werd afgekeurd wegens buitenspel. In minuut 65 viel dan de verdiende treffer van DETO. Daar kwam wel wat geluk bij kijken, omdat het schot van Diego van de Weide door Jan Pieter Hartog van richting werd veranderd. Hierdoor verdween de bal in de verre hoek achter de kansloze keeper Jauke Beekhuis.

  Eemdijk draait de wedstrijd om

  Trainer Willem Romp reageerde en bracht twee verse krachten in met Tim Koelewijn en Justin Ruizendaal voor Khalid Kada en Jan Pieter Hartog. Eerder was Argjend Selimi al in de ploeg gekomen. Met deze wissels lukte het Eemdijk om beter in de wedstrijd te komen. Vooral Tim ging voorop in de strijd en met het nodige opportunisme werd de aanval gezocht. Nu lukte het Eemdijk wel om dreigend te worden. Een overtreding op Yannick Bouw op de rand van de zestien leverde Eemdijk een vrije bal op. De vrije bal werd door Jesper van Dalen onhoudbaar ingeschoten (1-1).

  Maar Eemdijk wilde meer en kreeg ook meer. Een vrije bal vanaf de zijkant werd door Justin Ruizendaal schitterend binnen gekopt (2-1). In de blessuretijd die volgde hield Eemdijk, ook na enige commotie aan de zijlijn, stand en trok de winst over de streep. En ja, deze winst was met het nodige geluk en niet helemaal verdiend. Maar Eemdijk weet zelf maar al te goed hoe het is om onverdiend te verliezen. Daarom is deze winst erg lekker en zo nam Eemdijk revanche op DETO voor de twee nederlagen van vorig seizoen.

  Volgende week zaterdag speelt Eemdijk uit tegen CSV Apeldoorn. Op sportpark Orderbos begint de wedstrijd om 15.00 uur.

  Opstelling Eemdijk:
  Jauke Beekhuis, Zeger Beukers (90. Rick Blokhuis), Jan Pieter Hartog (70. Tim Koelewijn), Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (53. Argjend Selimi), Jesper van Dalen, Jasper Beekhuis, Yannick Bouw, Khalid Kada (70. Justin Ruizendaal), Jeffrey van den Dikkenberg, Michel Goossensen

  Scoreverloop:
  65. 0-1 Diego van der Weide
  85. 1-1 Jesper van Dalen
  89. 2-1 Justin Ruizendaal