• Eemdijk heeft de belangrijke wedstrijd tegen Volendam met 3-1 verloren. Bij de rust was het al 2-0 voor de thuisploeg.

  Een mat Eemdijk had geen schijn van kans tegen het frivool voetballende Volendam. De wijdbroeken lieten de bal gemakkelijk rondgaan en Eemdijk kwam er niet aan te pas. Al in de 4e minuut was het raak. Balverlies in de opbouw werd door Jens Kras afgestraft (1-0). Daarna bleef Volendam de veel betere ploeg. Eemdijk was zelden voorin te vinden en als ze daar waren werd er een zwakke bal gegeven waardoor er geen kansen kwamen. Kansen waren er wel voor Volendam. Met kunst en vliegwerk hield Eemdijk stand maar tien minuten voor rust was daar dan toch de verdiende goal voor Volendam. Dave Zwarthoed krulde van afstand de bal schitterend in de verre hoek 2-0. Dit was ook de ruststand en die had gezien de kansen voor de thuisploeg best hoger kunnen zijn. Zo belandde er nog een bal op de lat boven de kansloze Jeroen de Harder.

  Zelfde spelbeeld in de 2e helft.

  Wie dacht dat Eemdijk na de rust uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. Volendam zette direct de toon weer en had pech dat een schot van afstand via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Maar vlak daarna was het wel raak. Met een laag schot in de korte hoek verraste Joey Tol keeper Jeroen de Harder (3-0).
  Willem Romp greep in en wisselde drie spelers voor verse krachten. Ook werd Jordie Huijgen naar voren gestuurd. Het hielp echter niets en behalve een schietkans voor Argjend Selimi, die simpel werd gepakt door de keeper van Volendam, wist Eemdijk niets te creëren. Het was Volendam die de meeste kansen kreeg en genadig was voor Eemdijk om niet nog een paar keer te scoren.
  In de 90e minuut was het Cem ter Burg die de bal in de zestien meekreeg en de eer redde voor Eemdijk (3-1)

  Zo leed Eemdijk een kansloze nederlaag die veel hoger had kunnen uitpakken als Volendam nog een paar van zijn vele kansen had gemaakt. Doordat Genemuiden met maar liefst 8-1 won van ONS Sneek is de achterstand op Genemuiden opgelopen naar 7 punten. Volendam volgt Genemuiden op 2 punten. Urk verloor van Flevo Boys en is dus met Eemdijk achterop geraakt bij de top twee.
  Volgende week begint de 3e periode. Zaak is om die goed te starten om via die 3e periode of via de derde plaats in de eindstand de nacompetitie te halen.

  Opstelling Eemdijk:
  Jeroen de Harder, Zeger Beukers (46. Rick Blokhuis), Jan Pieter Hartog (62. Sjohn van Gulik), Jordie Huijgen, Dennis Hollart, Michel Goossensen (37. Mark de Graaf), Jeffrey van den Dikkenberg, Frank Heus (62. Cem ter Burg), Jesper van Dalen, Nigel van Zelst, Argjend Selim (62. Armend Selimi).

  Scoreverloop:
  04. 1-0 Jens Kras
  35. 2-0 Dave Zwarthoed
  51. 3-0 Joey Tol
  90. 3-1 Cem ter Burg