• Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Hooglanderveen JO9-6 gespeeld. Een niet te onderschatten tegenstander gezien de ranglijst. Maar weinig doelpunten tegen, maar ook niet veel gescoord.
    Vanaf de aftrap zetten JO9-1 druk op tegenstander om een doelpunt, maar het lukte de jongens niet om het laatste zetje te geven. De bal sprong van de voet, werd te ver vooruit gespeeld of simpelweg naast geschoten. Het bleef dus 0-0 met rust.
    Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, maar werd een aloude voetbalwet werkelijkheid voor de jongens van JO9-1. Als je zelf niet scoort, dan scoort de ...... Juist, de tegenstander. Uit een van de spaarzame aanvallen van Hooglanderveen belandde de bal op een knie van de verdediger, waardoor de bal, onhoudbaar voor Colin, in het eigen doel verdween. De jongens probeerden het tij te laten keren en uiteindelijk zou het ook lukken. Mees werd vlakbij het doel onderuit gehaald, waardoor JO9-1 een vrije trap kreeg. Mees ging achter de bal staan en in eerste instantie de bal in de muur, maar de afvallende bal snoeihard buiten bereik van de keeper in het doel van Hooglanderveen. De jongens bleven vervolgens doorgaan met kansen missen, totdat Michel de bevrijdende 2-1 wist te maken. Niet veel later floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd en konden de jongens van Eemdijk JO9-1 weer 3 punten aan hun totaal bijschrijven. Goed gedaan jongens.