• Na vorig weekend niet gespeeld te hebben door afgelasting en een week zonder training kwamen de boys weer bijeen.
    Het voelde wel bijzonder, maar goed, we mogen nog op de zaterdagen wedstrijden spelen en bekijken het maar van de positieve kant.
    Eemdijk zit in een poule waar de onderlinge verschillen klein zijn, al waren de groenhemden in de gespeelde wedstrijden de betere.
    Vandaag de doelstelling om als collectief zowel aanvallend en verdedigend dominant voor de dag te komen.

Eemdijk starten op het hoge gras van veld 3 de wedstrijd.
    gelukkig was het veld nat, waardoor de snelheid van de bal niet erg werd vertraagd.

Vanaf de aftrap spatte de wil om vandaag te voetballen eraf.
    Eemdijk drukte Laren al snel in de verdedigende stellingen en in de 3e minuut stuurde David, Luca de diepte in, die zijn inzet geblokt zag worden door de keeper.
    De rebound van Boaz wist de keeper van Laren wederom uit het doel te ranselen.

Een korte fase waarin er geen grote kansen kwamen volgde.
    Laren probeerde de diepte te zoeken maar door het goede verdedigende veldspel (in iedere linie) van Eemdijk bleef het grote werk voor keeper Milan uit.
    Een afstandsschot van Laren die Milan net onder de lat wist te keren was het enige wapenfeit.

In de 13e minuut profiteerde Luca van zijn eigen getrokken ruimte en ging er op links vandoor.
    Schudde op mannelijke wijze twee tegenstander van zich af en schoot de 1-0 tegen de touwen.
    Helaas keurde de scheidsrechter het doelpunt af wegens te veel armzwaai in het duel.

Twee minuten later draaide Boaz zich goed vrij om te vuren op het doel, maar wist de dekselse keeper van Laren wederom prachtig redding te brengen.
    Bij de aansluitende tegenaanval van Laren wist Eemdijk wederom snel de bal te veroveren en ging Luca alleen op de keeper af.
    Helaas was de keeper doortastend en onderschepte de bal voor zijn voeten.

Even later moest de sterk spelende Brian het veld verlaten met een flinke beschadiging aan zijn onderbeen, nadat hij ziel en zaligheid erin gooide om een bal te blokken.
    Zijn positie werd met overtuiging ingevuld door Peter.
    In de 20ste minuut speelde Davey de bal in de loop van Boaz die nu wel de bal achter de goed keepende doelman wist te plaatsen (1-0)
    In de 23ste minuut haalde Davey van afstand maar eens uit en zag zijn inzet net voor het doel langs gaan.
    Even later wist hij zijn kunstje wel te verzilveren in een doelpunt door op een ''Zinedine Zidane'' wijze weg te draaien en de 2-0 koelbloedig binnen te schieten.

Twee minuten voor de rust schoot Boaz vanaf de rechterkant de 3-0 diagonaal in het hoekje.

Tweede helft:

Met iets minder speeldrift speelde de thuisploeg verder, zonder grote kansen weg te geven.
    Laren probeerde het doel van Milan op te zoeken maar Eemdijk stond onder leiding van onze enige centrale verdediger Erik ( die we twee wedstrijden echt hebben gemist) als een huis.
    Layth die met de punt naar achter sterk op het middenveld wist te acteren en daarbij werd ondersteund door allrounders Sebastiaan en Aron.
    Het tempo in de wedstrijd kabbelde wat weg en de speelruimtes werden groter.
    In de 42ste minuut zag David, Sem op de rechterflank vrij en gaf de bal zuiver in de diepte, waarna Sem de bal knap in de korte hoek schoot. (4-0)
    Kort daarna wist de vrijstaande Davey alleen voor de keeper de bal op een lachwekkende wijze te missen.
    Zelfs de vogels in de bomen langs het veld schrokken op van zijn kreet, “ Hoe dan”...etc etc!!

Laren wist een aantal keren in de omschakeling dreigend te worden maar Milan was er vaak als de kippen bij om de situatie onschadelijk te maken.

Het geloof bij de tegenstander zakte weg en er ontstond over en weer wat irritatie.
    Dit kwam echt uit het niets opborrelen, omdat het eerdere verloop van de wedstrijd erg sportief te noemen was.

Tien minuten voor tijd was er een prachtige driehoek combinatie tussen Aron, David en Sem waarbij de laatstgenoemde deze mooie aanval tot ergernis van hemzelf niet wist te scoren.

Even later moest Aron en een speler van Laren het veld met rood verlaten na een onderling (klein) handgemeen.

kort voor het einde ging Boaz het strafschopgebied binnen en werd uit balans gebracht door zijn tegenstander.
    Al wist hij in zijn onbalans wel de bal af te geven aan de vrijstaande Abdullah die de dik verdiende 5-0 wist binnen te schieten.
    Al met al een erg knappe wedstrijd van Eemdijk en daarbij de nodige spelvreugde heeft weten te pakken in deze vervelende tijd.

Als extra noemer waardig is onze altijd vrolijke Salih die zijn plaats als rechtsback weer sterk wist in te vullen.

Aanstaande zaterdag 11 december om 9.00 uur staat de uitwedstrijd in Huizen op de kalender tegen H.S.V de Zuidvogels JO15-1 en is tevens de laatste wedstrijd in deze poule.

Zaterdag 18 december volgt als afsluiter van het jaar de bekerwedstrijd tegen Hoogland.