• Eemdijk JO15 laat twee gezichten zien bij winst tegen IJsselmeervogels

11 sep 2021 Matthijs Spiering
  • IJsselmeervogels wist vorige week de volle winst te pakken tegen de ´Blauwe´ buren.
    Eemdijk wist vrij eenvoudig te winnen bij VRC in Veenendaal.
    Altijd een speciale wedstrijd tegen je dorpsgenoten, helemaal als je recent ( Luca en Aron) de overstap hebt gemaakt naar de Vinken.

Davey Vedder:

Afgelopen week raakte onze sterke spits Davey geblesseerd op de training.
    Het leek in eerste instantie niet ernstig maar na een goede inschatting van onze club verzorger Rob Schmelter, toch door naar ziekenhuis en bleek een aantal breukjes te hebben in zijn voet.

Start wedstrijd:

Na een aftastende fase van 5 minuten waarin en van beide kanten minimale overtuiging was in het spel kwam Eemdijk in de 7e minuut op voorsprong.
    Massimo zag Luca in vrije positie staan en wist de 1-0 binnen te werken tegen zijn oude ploeggenoten.

Het veldspel van Eemdijk was vanaf dat moment grotendeels op de helft van de tegenstander.
    IJsselmeervogels loerde op de gegeven ruimte achter de verdediging en wist in hun reactievoetbal een aantal keren dreigend te worden, maar door scherp verdedigend werk werd de angel eruit gehaald.

Sebastiaan die sterk doorkwam over de linkerflank zag zijn knappe aanval helaas eindigen tegen het aluminium.

In de 10e minuut ging de sterk spelende David er tussen de linies vandoor en behield het overzicht waardoor Massimo de 2-0 kon maken.

In de 16e minuut schoot Luca de 3-0 binnen maar helaas werd het doelpunt afgekeurd door in de ogen van de leidsman, het aanvallen van de keeper.
    Twee minuten later was het dan wel 3-0 door sterk doorzetten van Massimo.

Het spel kreeg steeds meer vorm om uit te lopen naar een grote uitslag.
    Layth (overgekomen JO13) wist in samenwerking met Aron het spel vanuit het middenveld sierlijker te maken.

In de 26ste minuut werden de Diekse verdedigers verrast door de gegeven ruimte en wisten helaas de 3-1 niet te voorkomen.
    Dat risico loop je wel eens als je zo hoog staat te verdedigen.

Eemdijk bleef aandringen en uit een strakke corner van David wist onze Salih (alias Mitroglou) de 4-1 prachtig binnen te koppen.

Net voor de rust was het Christiaan die zijn inzet gekeerd zag worden door de goed keepende vogels doelman.
    Zo ging Eemdijk rusten met een 4-1 tussenstand.

Tweede Helft:

Vier minuten na de aftrap schoot Abdullah vanaf rand 16 de 5-1 binnen.
    Dat is weer lekker beginnen maar hoe anders was de werkelijkheid….
    Na het doorwisselen van 4 spelers was Eemdijk volledig het spoor bijster!!
    Geen enkele lijn in het spel te vinden, IJsselmeervogels kwam voetballend in de duels, die we in de eerste helft voetballend steeds voor waren.
    Als een groep individuen trok Eemdijk zijn eigen plan.
    Waar het af en toe in de richting ging van jonge pupillen voetballers die hun eigen skills wilde tonen zonder enig plan.

Zo kwam IJsselmeervogels na 14 min in de 2e helft op 5-2.
    Eemdijk voerde de druk richting de IJsselmeervogels verdediging weer op, maar liepen iedere aanval vast in de verdedigende duels.
    Doelstelling om het publiek te vermaken de tweede helft was ver te zoeken.

Kwartier voor tijd wisten de “Rooie” de Diekse verdediging in de luren te leggen door vrij op Milan af te gaan en de 5-3 te scoren.

Tot verder gevaar wisten de bezoekers niet meer te komen, mede door Massimo die nog net in een uiterste krachtsinspanning de verdediging te hulp schoot.

Winst!!

Een goede vermakelijke eerste helft en een greep informatie uit de tweede helft, dat we als team tot grote daden komen maar als voetballende individuen behoorlijk door de ondergrens kunnen zakken!!

Volgende week hopen we op bezoek te gaan bij ASC Nieuwland aan de Laan van Duurzaamheid.
    Aftrap aldaar is om 12.00 uur