• Vandaag het begin van de laatste competitie poule dit seizoen.
    Hierin treffen we het gepromoveerde SV Huizen JO15-2 die dit seizoen nog zonder enig puntverlies is doorgekomen.

We zitten in een periode waarin het helaas voor ons onmogelijk is om met een compleet team te trainen en te spelen.
    Vandaag waren er, ondanks drie belangrijke afwezigen, gelukkig wel voldoende spelers om de wedstrijd te starten.
    Bij de SV Huizen hebben ze uiteraard ook met hetzelfde virus te kampen, maar deze gaten werden opgevuld door drie spelers uit de JO15-1 ( divisie 6)

Vandaag was de opdracht om in verschillende wedstrijd delen met pressie aanvallend te verdedigen en de andere fase vanuit de gesloten organisatie in de reactie te voetballen.
    Dit werd beide overtuigend ingevuld door het team.
    Eemdijk controleerde veelvuldig en creëerde daarin de nodige kansen, waarin het vizier voor het doel nog niet op scherp stond.
    Zo kwam Huizen voetballend bijna niet door het messcherp verdedigend Eemdijk heen en hanteerde de bezoekers hierdoor veelvuldig de lange bal.
    Dit resulteerde minimaal voor gevaarlijke situaties bij het doel van Milan.

Eemdijk trok de wedstrijd meer en meer naar zich toe wat mede kwam door het ijzersterke spelinzicht van Aron en Layth die als regisseurs het middenveld op slot wisten te houden.
    het doelpunt van Eemdijk hing in de lucht en die viel na 30 minuten spelen.
    Boaz gaf een prachtige diagonale pas op de diepgaande Davey, die de bal controleerde en alleen voor de keeper wist binnen te schieten (1-0)

Een minuut later kregen de ‘’taatjes” een reuze kans om weer op gelijke hoogte te komen door vanaf rechts de bal in de verre hoek van Milan te plaatsen, ware het dat Milan de bal nog kon keren en de afvallende bal door Brian werd weggewerkt.
    Even later mocht Huizen weer vuren op het doel van grotere afstand en ging de bal vlak langs het aluminium.
    Kort voor de theepauze mocht Eemdijk nog een vrije trap nemen vanaf 22 meter
    Davey wist de bal te plaatsen op het doel waar Massimo en Salih attent reageerde op de geblokte bal van de keeper.
    Helaas werd deze kans voor de doellijn op miraculeuze wijze gemist en gingen we rusten met een 1-0 tussenstand.

Tweede Helft:

De tweede helft was het merkbaar dat de bezoekers de messen hadden geslepen en dat Eemdijk een tandje bij moest zetten.
    Eemdijk speelde de tweede helft onzorgvuldig en kreeg minder grip op voornamelijk het eigen spel.
    Zo viel de gelijkmaker een kleine 8 minuten na rust.
    Eemdijk verdedigde niet geheel overtuigend uit en Huizen wist daar dankbaar gebruik van te maken door de bal strak in de korte hoek te schieten (1-1)
    Toch wel tegen de verhoudingen in moest Eemdijk even herstellen van de tegentreffer.

De wedstrijd kwam steeds meer in balans en was het merkbaar dat er een aantal spelers trainingsachterstand hadden.
    We hadden niet voldoende power om met name zonder bal de ruimtes te creëren en variaties in ons spel te brengen.

In de 48ste minuut ging Abdullah er op links vandoor en wist het overzicht te behouden door de bal naar Boaz op de linkerflank te spelen.
    Boaz ging naar binnen toe en wist knap met het rechterbeen de bal in de verre hoek te jagen (2-1)

Zo voerde Huizen weer de druk op en was het voor Eemdijk als team hard werken om de voorsprong te behouden.
    Verdedigend bleef de overtuiging en kwamen de bezoekers niet verder dan een aantal steek en diepte passes, waar Huizen gokte om een van die momenten te verzilveren

Eemdijk had niet veel meer over om aanvallend tot grootse daden te komen.
    Eemdijk leek de overwinning bijna op een volwassen manier binnen te hebben totdat Huizen diep in de blessuretijd nog een vrije trap mocht nemen kort voor het strafschopgebied.
    Bij het organiseren van de muur gaf de overigens goed fluitende scheidsrechter de bal al vrij en was het voor velen een verrassingsmoment dat de bal al genomen werd.
    Via het been van Massimo kwam de bal net onder de lat en wist Milan de bal overtuigend weg te boksen.
    Dit was voor Huizen ook tevens de laatste kans om met een resultaat het sportpark De Vinken te verlaten.
    Bij het laatste fluitsignaal was de vreugde en teleurstelling zichtbaar en gaf aan dat beide teams alles hadden gegeven voor resultaat.
    Knappe overwinning!

Volgende week ontvangen we V.V Scherpenzeel JO15-1.
    Aftrap wedstrijd om 10.30 uur