• Op deze prachtige zonnige zaterdag lieten we de auto’s thuis en gingen we om 11.00 uur vanaf de Vinken op de pedalen staan.
    Salih dacht waarschijnlijk dat je de tour in bed kon winnen, maar helaas, de Tour wacht op niemand en gingen we zonder Salih op pad.
    Een aantal keren achterom kijkend of hij misschien het gat zou dichtrijden, maar helaas…
    In een gemixt tempo ging de koers verder en kwamen we ruim binnen de tijd aan bij A.S.C Nieuwland.

Start wedstrijd:

De wedstrijd begon in een uiterst laag tempo van beide kanten wat misschien met de warmte te maken had.
    Het leek wel op een wandeletappe.
    het was rommelig en slordig en beide ploegen kregen gelegenheid om de wedstrijd open te breken.
    Eemdijk dicteerde wel het spelbeeld maar er liepen in de voorste linie van Nieuwland spelers met snelheid en kracht waar rekening mee gehouden moest worden.
    Brian werd in de Beginfase het meest uitgedaagd tegen hun linkerspits maar wist dit over het algemeen winnend af te sluiten.

In de vierde minuut wist Layth de 0-1 te scoren uit een goed gegeven corner van Sebastiaan.
    Eemdijk begon de koers hard te maken maar was erg kwetsbaar bij balverlies voorin, waardoor het middenveld te veel open lag.
    Vaak werd dit erg goed vooruit verdedigd door Erik die geweldig zijn timing moment wist te maken.

In de 12e minuut wist Boaz Sem te vinden die vervolgens de 0-2 binnen schoot.
    Het treintje begon te draaien en Eemdijk zocht naar meer, waar Erik weer goed doorschoof en Sem de ruimte in stuurde die helaas vast liep net voor de 5 meter.

In de 20ste minuut was de linkerspits even uit het vizier en leek Brian dit verdedigend te herstellen, maar een verkeerde inschatting van Milan gaf de aanvaller de ruimte om de 1-2 in het lege doel te plaatsen.

6 minuten voor de rust werd David binnen de 16 meter van twee kanten aangevallen en kon de leidsman niets anders doen dan de bal op de stip te leggen.
    de strafschop werd zuiver in de hoek geplaatst door Massimo.

Zo ging Eemdijk rusten met een 1-3 tussenstand

De tweede Helft:

al snel na de aftrap speelde Boaz zich vrij voor de 16 meter en zag zijn schot gekeerd worden door de keeper maar Sem was er als de kippen bij om de afvallende bal af te ronden.
    Even later wist Sem Massimo te vinden die Boaz in stelling bracht om de 1-5 te maken.
    Nieuwland leek gekookt en kon de ruimtes niet meer dicht lopen.

Een dieptebal vanuit de verdediging gaf Massimo de gelegenheid om vanaf het middenveld alleen op de keeper af te gaan.
    blijkbaar ging hij in zijn loop naar het doel toe alvast nadenken wat voor dans hij zou uitvoeren maar de vreugdedans was niet nodig omdat de bal gekeerd werd door de keeper en in 2e instantie de paal ook nog in de weg stond.

De wederom sterk spelende David, waar het talent vanaf spat wist nu eindelijk een keer zelfzuchtig te zijn en schoot in de 44ste minuut via onderkant lat de 1-6 binnen.

In de 46ste minuut was de goede aanvalsopzet tussen Aron en David het voorwerk waardoor Massimo de 1-7 wist te scoren.
    Het was Eemdijk die d’r op en d’r over gingen, want in minuut 49 schoot Massimo de 1-8 tegen de touwen.

4 minuten later ging Luca er op rechts vandoor en wist Massimo goed te vinden waardoor de stand naar 9-1 ging.

In de 56ste minuut was daar nummer 10 die op naam van Sem kwam.
    Kort voor tijd was het Abdullah die met zijn pegel de laatste treffer wist te maken.
    1-11 winst waar Nieuwland behoorlijk de deur open gooide de 2e helft en Eemdijk goede benen had om lachend naar het rood te gaan.
    We hopen snel een klasse hoger te gaan voetballen om wat meer uitdaging te krijgen in wedstrijden.

Aanstaande dinsdagavond om 19.00 uur zal de uitdaging groot zijn.
    Dan is SV Spakenburg JO15-1 uitkomende in de hoofdklasse onze oefentegenstander.
    Daar zal uit een ander vaatje getapt moeten worden om er een leerzame wedstrijd van te maken.
    Parijs is nog ver…..