• Eemdijk JO15-1 verliest onnodig in erg beladen eindfase tegen Hooglanderveen

13 nov 2021 Matthijs Spiering
  • Wat heerlijk dat we vandaag nog een wedstrijd mochten spelen met publiek.
    Het is een vermaak voor iedereen en ook nog gezond in de buitenlucht.
    We worden wederom in de greep gehouden door alle corona maatregelen of is het een maatschappij aan het worden waar de vrijheid ons af wordt genomen om bij iedere handeling of beweging die we willen maken, tegengehouden of geregistreerd worden?
    Een ding is zeker, we hebben er allemaal mee te maken en het houdt ons allemaal bezig.
    Vrijheid geeft plezier en ontspanning. Beperkingen en een verdeelde samenleving zal daarentegen stress, discussies en onbegrip brengen.

Na vorig weekend niet gespeeld te hebben door intens verdrietige omstandigheden binnen onze club gingen we vandaag weer van start.

Start wedstrijd:

Eemdijk begon overtuigend aan de wedstrijd, vooral in de opdrachten waar we nu al een aantal weken op trainen.
    Na 6 minuten spelen kwam de eerste grote kans voor Massimo maar door zijn niet zuivere balaanname, werd de hoek te moeilijk om te vuren op het doel.
    Even later schoot Layth vanuit de spitspositie de bal op de paal.
    verdedigend gaf Eemdijk nagenoeg geen kans weg en daardoor hadden de Diekers het spel in handen.
    Het dapper hoog verdedigen van Eemdijk op de middenlijn en de verdedigende ruimtes die klein werden gemaakt was het wachten op de Diekse openingstreffer.
    Peter gaf een prachtige pass de 16 meter in waar Sebastiaan net een teenlengte tekort kwam om de bal af te ronden.
    In de 20ste minuut wist Boaz een afvallende bal te plaatsen in de hoek maar helaas wist de doelman de bal knap te keren.
    Zo regende het kansen maar de bal wilde er niet in.

Bij spaarzame uitvallen van Hooglanderveen wist de ‘’hoog’’ keepende Milan in te grijpen.
    De laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg Hooglanderveen voor het eerst wat meer grip op de wedstrijd en kwam het tegen de verhouding in bijna op 1-0 door een kopbal uit een corner die rakelings langs het aluminium ging.
    Zo gingen we de rust in met een toch wel opvallende 0-0 tussenstand.

Tweede helft:

Met vertrouwen ging we de tweede helft van start en de intenties van Eemdijk waren zichtbaar hetzelfde.
    Met druk voorwaarts zocht Eemdijk naar het openingsdoelpunt en die leek in de 39ste minuut te vallen toen Luca alleen voor de keeper kwam maar de keeper wist wederom de situatie onschadelijk te maken.

Twee minuten later was Hooglanderveen in de tegenaanval dicht bij de 1-0 ware het dat de aanvaller de bal op de paal schoot.
    Zo was het voetballend niveau hoog en leek het erop dat het verschil tactisch beslissend zou gaan worden.
    Het spel tussen beide teams kwam meer in balans en golfde het spel vermakelijk op en neer.
    Eemdijk had enorm veel energie in de wedstrijd gegeven, waar je normaal gesproken al op een beslissende voorsprong had moeten staan.
    de werkelijkheid was anders.

Laatste 13 minuten:

Een speciaal kopje voor de laatste 13 minuten op zaterdag de 13e.
    De wedstrijd verliep sportief waar voetballend alles in zat.
    Twee teams die tot het ‘’gaatje’’ gingen maar ineens sloeg het om.
    13 minuten voor tijd werd onze brave Sem bij zijn keel gegrepen door zijn tegenstander na een onschuldig duel.
    Zoals we Sem kennen bleef hij beheerst maar was het Massimo die even liet weten dat dit niet te tolereren was en liet dit ook even blijken.
    Niks mis mee opkomen voor je teamgenoten.

De goed fluitende jonge scheidsrechter was vervolgens volledig het spoor bijster en gaf Sem, Massimo en de aanstichter geel, waar rood voor de laatstgenoemde de enige juiste kleur was geweest.
    Tot een ieders verbazing kwam een ouder (mogelijk de vader) vol agressie richting Massimo en ging daarbij nog bijna zijn eigen trainer te lijf.
    Gelukkig bleven de Diekse toeschouwers beheerst achter de boarding, petje af!
    Zo was er een aantal minuten nodig om de boel weer tot rust te bedaren.
    De keuze van de leidsman stond vast en Eemdijk moet verder met 9 man.
    De scheidsrechter gaf aan dat er nog 12 minuten speeltijd zou zijn.

Ondanks de 0-0 tussenstand gingen we toch alles of niets spelen en kwam aanvaller Luca weer in het veld voor de wederom ijzersterk verdedigende Brian.
    Drie minuten na het vervolg kreeg David binnen de 16 meter de bal zeer ongelukkig tegen de arm, waar vele scheidsrechters de situatie anders zouden beoordelen, was dit helaas nu niet het geval en ging de bal op de stip.
    De strafschop werd overtuigend binnen geschoten en al snel maakte de arbiter veel te vroeg een einde aan de wedstrijd.

Een zuur verlies met een groot gevoel van onrecht wat overheerst.
    Trots hoe we de wedstrijd grotendeels controleerden.
    En één ding wat ontbrak vandaag en niet onbelangrijk: Doelpunten maken!

Aanstaande dinsdag oefenen we om 19.00 uur thuis tegen Sparta Nijkerk JO15-2 uitkomende in de eerste klasse.