• Vandaag is de officiële aftrap van het seizoen in de nieuwe bekercompetitie opzet.
    Na vorige week alle plankenkoorts van ons af hebben gespeeld in de eerste helft, kwamen de boys de 2e helft los tegen Zuidvogels en liepen uit naar 10-1
    Het was niet hoogstaand, maar wat wil je ook anders na een 1 trainingsweek.

Afgelopen week hebben we moeten snijden in ons team.
    De selectie van 19 spelers is terug gebracht naar 17.
    Ja het is nog een beste groep maar verwacht dat we hier juist voordeel uit kunnen halen en elkaar scherp houden.

Na een zeer goede en effectieve trainingsweek gingen we met stalend weer richting Veenendaal.
    Aangekomen bij VRC werden werd ons gelukkig een ruime kleedkamer toegewezen😉
    Even diverse positie wijzigingen doorgevoerd, omdat Erik kort voor vertrek afhaakte vanwege een spontane bevalling🐶

De tactieken besproken en we waren er klaar voor om VRC te bestrijden.

Voor de wedstrijd zag ik een camera opgesteld staan bij de tegenstander.
    De gastheren vroegen mij toestemming of de wedstrijd gefilmd mocht worden.
    Dit doen ze veelvuldig om de beelden terug te halen en hier lering uit te trekken..
    Dit in combinatie dat VRC vaak over een goede jeugd beschikt waren we voorbereid op tegenstand.

Al snel na de aftap was het Eemdijk dat de tegenstander volledig onder druk zetten.
    Met verfijnd samenspel kwam Eemdijk tot kansen.
    Na 4 min was het raak.
    Aron die vanuit de 10 positie het spel goed verdeelde en hier Massimo op zijn wenken bediende.
    Één minuut later, na een mooie aanvalsopzet was het Boaz die net niet de 0-2 wist te maken.
    Zo regende het aanvallen en kansen waar de uitvoering richting de goal prima was, alleen voor het doel ontbrak het aan zuiverheid en geluk.
    Het wisselend positie kiezen van met name Davey en Luca bracht veel verwarring bij VRC en speelruimte voor Eemdijk.
    Voor mij als trainer was het genieten hoe er in iedere linie goed gevoetbald werd en na een half uur spelen was het bijna lachwekkend dat het nog steeds maar 0-1 stond.
    De kansen waren te veel om te beschrijven.
    Twee minuten voor de rust was het dan eindelijk raak!!!
    Massimo mocht na aangeven van Sem de 0-2 binnen schieten.

De grootste tegenstander van de eerste helft was toch wel de grensrechter van VRC.🚩
    Tjonge wat moet die man een lamme arm hebben gehad en veelvuldig was Abdullah degene die afgevlagd werd voor buitenspel…

De 2e helft was het spelbeeld het zelfde alleen voelde je dat de doelpunten zouden komen.
    Snel na rust was het Massimo die door de laatste linie ging en kon score maar koos er voor de bal op Davey af te leggen.
    Het zat de hard werkende Davey vandaag niet mee in de afronding.
    Zo ging ook deze kans verloren.
    2 minuten later ging Davey diep na een mooie diagonale pass van Boaz.
    Ik denk dat Davey de doelpunten wilde bewaren voor zaterdag tegen de ‘Rooie’….😋
    In de 41ste min mocht Massimo aanleggen vanaf de strafschopstip en bracht Eemdijk op 0-3.
    Nu was Eemdijk echt los.. een minuut later was het Boaz die voor 0-4 zorgde..
    Een schiettent kort voor het doel was het Christian die de bal het laatste zetje gaf en voor de 0-5 zorgde.
    Zo gingen de groenhemden door en drukte VRC vast op hen eigen helft.
    Een paar counters die VRC door de gegeven ruimte kreeg werden door Milan, Boaz, Brian of Peter verdedigd.
    De as van het veld stond vandaag weer als een huis, waar de eerste helft Sebas en Aron de boel op orde hadden was de 2e helft idem met Layth en David.
    Zo was de wisselwerking in het aanvallen optimaal.
    Layth schoof door vanuit de punt naar achter en schoot 10 min voor tijd de 0-6 binnen.
    5 min later gaf wederom Layth het slotakkoord door de bal vanaf een meter of 23 in het doel te pegelen.
    Zo eindige deze wedstrijd in een 0-7 zegen.
    De aanvallers die niet op het scorebord stonde hebben fantastisch werk geleverd zowel door ruimte te trekken zonder bal als in de combinatie met bal.

We hebben de video analist van VRC veel huiswerk meegegeven.

Op naar een super trainingsweek ten voorbereiding naar IJSSELMEERVOGELS!