• Eemdijk JO14-1 vaart de juiste koers tegen de Amersfoortse Zeehelden

3 okt 2020
  • Vandaag stond voor Eemdijk JO14-1 de uitwedstrijd tegen VVZA op het programma.
    Beide ploegen stonden bovenaan met de volle winst in de eerste twee wedstrijden, waar Eemdijk met een beter doelsaldo de lijstaanvoerder is.
    Op voorhand een interessante ontmoeting.

Vandaag een wedstrijd die door de aangescherpte maatregelen een andere voorbereiding kende..
    Controle bij de ingangspoort van sportpark Emiclaer, Geen kleedkamer tot onze beschikking, dus een wedstrijdbespreking langs de lijn, geen thuispubliek aanwezig, of toch wel?
    Ja die stonden achter de begroeiing van veld 2 keurig buiten het sportpark te kijken naar hun “Zeehelden”.
    Het blijven bijzondere omstandigheden, waarbij je creatieve geest tot uitdaging gebracht wordt, zoals Biep die een heerlijke kan met koffie en koekjes had meegenomen voor de teambegeleiding.

Zo floot de arbiter, iets verlaat, door uitloop van de wedstrijd voorafgaand om 11.40 uur af.
    Eemdijk wist al snel tot aanval te gaan en profiteerde van het attent vooruit verdedigen van David die vanuit zijn actie Mus’ab zag vrijkomen en de bal op een presenteerblaadje gaf en de snelle 0-1 binnen schoot.

Zo bleef het Eemdijk die het spelbeeld bepaalde zonder tot grote kansen te komen.
    De thuisploeg zakte steeds meer in de verdedigende stellingen.
    Uit een corner wist Boaz de afvallende bal af te drukken op het doel maar helaas in de handen van de keeper.
    Zo bleef Eemdijk aandringen en wist Sebastiaan in de 12e minuut de keeper te bestoken met een schot in de rechterhoek, waar de keeper nog net zijn hand tegen kreeg.
    Even later in de 16e minuut was Sebastiaan wel de baas over de situatie, door een inspeelpass van de keeper te onderscheppen en de bal 1 op 1 achter de doelman te schieten.

VVZA kwam na de 0-2 wat meer de aanval maar kwam hierbij zelden door de verdedigende linie van Eemdijk.

In de 27e minuut vuurde Mus’ab een pegel op het doel die de keeper knap wist te redden, ware het dat Davey die situatie goed inschatten en de geblokte bal bij de 2e paal alsnog in het doel wist te schieten.

2 minuten later uit een mooie aanvalsopzet tussen Boaz en Sebastiaan wist Mus’ab de 0-4 te maken.
    De laatste 6 minuten voor de rust ging Eemdijk in het compacte spel mee van de tegenstander en kwam het niet meer tot kansen.

De 2e helft wist Eemdijk al snel de aanval te zoeken en dit ging veelvuldig via de flank bij zowel Sem als Boaz, die de nodige meters wisten te belopen zowel aanvallend als verdedigend.
    In de 37e minuut ging de diekse schiettent open; Davey schoot op de keeper, vervolgens Boaz en David waar de VVZA keeper steeds antwoord op had.

In de tegenaanval van de gastheren wist onze keeper Milan het schot in de linkerhoek uitstekend te verwerken tot corner.
    Uit de twee volgende corners van VVZA kwam geen gevaar.

In de 46e minuut ging Zein op stoom door het middenveld en zag de sluwe Mus’ab goed vrijlopen, bediende hem en wist de 0-5 te maken.
    4 minuten later ging Mus’ab op solo vanaf links en zag Salih vrij komen waar Salih de 0-6 overtuigend binnen schoot.

Even later kreeg Eemdijk een vrije trap op 22 meter voor het doel waar de wederom sterk spelende Cain achter de bal ging staan en zijn inzet in de handen van de keeper zag eindigen.

In de 57e minuut ging Boaz en op rechts vandoor en wist naar binnen te komen en op de “Robben” manier de bal met links strak in de linker kruising te schieten.

Zo probeerde VVZA ook om tot scoren maar de diekse defensie wist de weg richting keeper Milan op slot te houden.
    Zo ook Erik die voor de zoveelste keer sterk verdedigend instapte en Boaz aanspeelde, die Tobin bij de 2e bediende en de 0-8 wist te scoren.

Het slotakkoord was ook slotakkoord waardig; een schitterende aanval op rechts via Salih die Davey inspeelde en de bal naar de diepgaande Mus’ab bracht die vervolgens bal met een prachtige stift over de keeper wist te plaatsen.
    Zo eindigde de wedstrijd in een mooie 0-9 eindstand.

Wederom een wedstrijd waar iedereen fullpower speelden en trots mag zijn op het resultaat!