• Eemdijk JO14-1 start met klapper in Hoogland

19 sep 2020 Matthijs
  • Na drie bekerwedstrijden te hebben gewonnen tegen Veenendaal, Nieuwland en Huizen, met een indrukwekkend doelsaldo van 39 voor en 4 tegen, was het vandaag de eerste ontmoeting in de competitie tegen Hoogland.

Na behoorlijk oponthoud op de bunschoterstraat en daarbij de te volgen omleiding kwamen wij aan op sportpark Langenoord.
    Na een korte wedstrijdbespreking en warming-up klonk om 10.00 uur het startsein voor de wedstrijd.

Nadat de eerste 3 minuten beide ploegen hun aanvalsdrift lieten zien, was het bij de derde aanval direct raak voor Eemdijk.
    Bij de dubbele aanvalsopzet over links met Davey en Musab was het Musab die deze samenwerking wist te bekronen met de 0-1.
    Nog geen 2 minuten later was de situatie identiek, waarbij nu Davey de 0-2 tegen de touwen schoot.

Even later was het Musab die zijn inzet moeizaam verwerkt zag worden door de keeper en deze dankbaar wist af te ronden.
    Bij de aftrap van Hoogland wisten de groenhemden snel weer in balbezit te komen en vanuit het middenveld via David en Salih de bal te bezorgen bij Musab die de nog bijkomende keeper van de vorige goal direct wist te passeren.
    Zo stond Eemdijk binnen 9 minuten op een 0-4 voorsprong.

De drift en honger naar doelpunten was nog niet gezakt en dat liet onze dekselse Zein zien, door vanaf rand 16 meter zich met een kapbeweging vrij te spelen en de bal onderkant lat af te ronden.

Hoogland liet de verdedigende ruimte erg groot en was het voor Musab een koud kunstje om de 0-6 binnen te schieten na zijn individuele actie.

De laatste 10 min voor de rust ging het tempo wat naar beneden en kreeg Hoogland wat meer grip op de wedstrijd.
    Een aantal mogelijkheden van de thuisploeg werden vakkundig verdedigd door onze verdedigers en keeper Milan, die in veel situatie als vooruitgeschoven laatste man de nodige diepte ballen wist te onderscheppen.

Toen velen dachten met deze stand de rust in te gaan was het Davey die vanuit het centrum een enorme uithaal gaf en vanaf een meter of 25 de bal in de bovenhoek wist te schieten.
    Het Applaus kwam niet alleen van de Diekse bezoekers..
    Zo gingen we rusten met een 0-7 tussenstand.

Door afwezigheid van Boaz en Erik hebben we aanvulling gekregen van Lorenzo (JO12) die vanaf Leusden gebracht werd om ons team aan te versterken.

Na rust kwamen we tegen een compacter spelend Hoogland te staan.
    Eemdijk kreeg meer moeite om kansen te creëren maar kreeg na een (lichte) overtreding op Davey een strafschop.
    Deze inzet van Salih werd door de keeper gestopt.
    Even later wist Lorenzo vanaf rechts uit te halen maar zag zijn schot gekeerd worden.

In de 48ste minuut was het wel raak. Lorenzo zag de loopactie van David en bediende hem, waarop David de 0-8 wist te maken.

Even later kwam Hoogland over de rechterkant door en wisten in de omschakeling de 1-8 te maken.

Een paar minuten later ging Sem voor de zoveelste keer via de flank langs zijn tegenstander en gaf een splijtende pass op Musab die eenvoudig de 1-9 afronden.
    De net ingevallen Tobin zocht in de 64ste minuut goed positie richting de eerste paal, waar hij als een duiveltje uit het doosje de strakke voorzet van Zein wist binnen te prikken.
    Kort voor tijd was het Hoogland die gebruik maakte van het scherpteverlies achterin door de 2-10 te maken.
    Net voor het sluiten van de markt was het wederom Tobin die de 2-11 eindstand op het scorebord wist te zetten.

Een uitstekende overwinning van een goed collectief, waarbij iedereen een belangrijke bijdrage heeft geleverd voor de overwinning.

Volgende week ontvangen wij op ons eigen sportpark onze Rooie dorpsgenoten.
    Dit beloofd een spannend spektakel te worden.
    Aftrap om 11.00 uur! Tot dan..