• Eemdijk JO14-1 pas laat op stoom tegen Nieuwland

12 okt 2020 Matthijs
  • Eemdijk JO14-1 was vandaag alweer toe aan wedstrijd nummer 8 van het seizoen.
    Na 7 overwinningen in beker, oefen en competitie mochten we aantreden tegen ASC Nieuwland.
    Vandaag moesten we helaas onze sterkhouders Peter en Tobias missen en naar verwachting waarschijnlijk een langere tijd.
    Gelukkig was onze JO13-1 bereidt om Christian af te staan aan ons.

Nieuwland begon de competitie met een klinkende 10-1 winst tegen AFC Quick en twee kleine nederlagen tegen SO Soest en onze Rooie dorpsgenoten.
    Dus een tegenstander waar we voor weerstand gewaarschuwd waren.

Naast de begeleiding (chauffeurs) van onze tegenstander en mijn verstopte cameravrouw in de toren was het verder stil langs de lijn.
    De sfeer langs ons hoofdveld leek vandaag op de spelers van Eemdijk invloed te hebben.
    Zonder passie en extra beleving speelde de groenhemden hun wedstrijd, een zomeravond tempo, al gaf te temperatuurmeter anders aan.

Zo ging de beginfase van de wedstrijd redelijk gelijk op, met over een weer wat speldenprikjes richting de doelen.
    Eemdijk kreeg na 8 minuten een corner waar Mus’ab bij de 2e paal vrij stond maar niet tot gevaar kon komen.
    Na 15 minuten dekte Cain goed door op zijn tegenstander maar tot zijn schrik kreeg de bal een ongelukkige draai, waardoor de linkeraanvaller van Nieuwland alleen op Milan af kon gaan en de 0-1 binnen schoot.

Even later ging Mus’ab de diepte in en wist de bal niet achter de keeper te werken.
    Twee minuten later ging wederom Mus’ab de 16 meter binnen en werd neergehaald waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen.
    Davey schoot de bal onberispelijk laag in de rechterhoek.
    Tot ieders verbazing moest de strafschop overgenomen worden.
    In de tweede poging koos Davey voor de andere hoek en wederom met resultaat.

Zonder grootse daden en met minimaal venijn speelde Eemdijk de eerste helft door zonder echt in de problemen te komen.
    Vier minuten voor de rust was vanuit het middenveld één van de spaarzame goed lopende aanvallen en dit resulteerde ook direct tot een doelpunt.
    Mus’ab wist zich goed vrij te spelen en vanaf rand 16 meter af te ronden.
    Zo gingen we rusten met een 2-1 voorsprong.

Na wat omzettingen, een donderspeech en het inbrengen van Salih en Christian begon de diekse aanvals trein te denderen.
    In de eerste minuten van de 2e helft volgde al drie grote kansen.
    Eemdijk had de volle grip op de wedstrijd en wist iedere aanzet van Nieuwland binnen no time om te buigen naar balbezit, veelal door het scherp doordekken van De verdedigers of het vastzetten van het middenveld door Zein en Sebastiaan.

Zo ging Davey over de rechterkant diep en gaf een prachtige pass op de inkomende Boaz die vol overtuiging de 3-1 wist binnen te schieten.

In minuut 47 was het Christian die in de 16 meter scherp reageerde op een afvallende bal uit de verdediging en deze onberispelijk in de linkerhoek schoot.

Even later ging David er vandoor en wist met mooi kunst en vliegwerk de 16 meter binnen te komen, ware het dat zijn aanval onreglementaire werd beëindigd door zijn directe tegenstander en tot veler verbazing geen strafschop toegewezen kreeg.
    Na snelle balverovering ging Davey op rechts ten aanval en gaf een steekpass richting David die zijn schot gekeerd zag worden door de Nieuwlandse keeper.

In de 61e minuut ging Mus’ab op links ten aanval en wist de inkomende Zein te bedienen die de stand op 5-1 bracht.
    Een minuut later gaf Davey een mooie dieptepass richting Boaz die zijn tegenstander uitspeelde en vervolgens de Nieuwlands keeper kansloos liet.

Nieuwland probeerde geregeld wel het doelgebied van de diekers te bereiken.
    Even leek het erop dat deze poging ook zou lukken omdat Salih vanuit zijn back positie wat ruimte weggaf, maar Salih herstelde uitstekend en zette de aanval weer in.
    Bij de opvolgende ingooi was Christian zo scherp als een mes, door slim uit de rug van zijn tegenstander te lopen en alleen voor de keeper rustig de bal in de korte hoek te plaatsen.
    Zo bracht hij de stand op 7-1.

4 minuten voor het laatste fluitsignaal wist Mus’ab met zijn herkenbare dribbel door een menigte van spelers te gaan en de eindstand op 8-1 te zetten.

Een wedstrijd met 2 totaal verschillende niveaus qua spelbeeld.
    Een eerste helft waarin het voetballend niveau bedenkelijk was en een totaal contra beeld in de tweede helft.

Aanstaande zaterdag 17 oktober hopen wij te oefenen uit bij SV Spakenburg om 13.15 uur tegen de JO14-1, uitkomend in de Hoofdklasse.
    Een mooie uitdaging!