• Eemdijk JO14-1 laat de Vogels zonder punten terug vliegen naar de Westmaat

26 sep 2020 Matthijs
  • Vandaag ontving de JO14-1 Ijsselmeervogels op ons sportpark de Vinken.
    Ijsselmeervogels kende net als Eemdijk een overtuigende bekercampagne en de Vogels wisten vorig weekend hun eerste competitiewedstrijd ook winnend af te sluiten tegen het sterke SO Soest.
    Een tegenstander die dus net als Eemdijk voor de bovenste plekken wil strijden.

Wedstrijden waar een extra motivatie speech over het algemeen niet nodig is.
    Dat lieten de Diekers ook vanaf de aftrap zien.
    Met goed combinatievoetbal drong Eemdijk de tegenstander naar achteren.
    Sem kwam via de linkerflank op en zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper.

Ijsselmeervogels wist in de opbouw vaak moeilijk de vrije man te vinden op het middenveld, omdat de thuisploeg hier erg kort in de duels speelde.
    Zo was het ook in de 4e minuut, waar Sebastiaan uitstekend het duel won centraal op het middenveld en van daaruit bal diep gaf op Davey, die de 1-0 tegen de touwen schoot.

In de 10e minuut was het Musab die zich vrij speelde en zijn schot in de hoek gekeerd zag worden door de doelman van Ijsselmeervogels.

In de 12e minuut was daar het omschakelmoment waar Ijsselmeervogels op loerde.
    Op rechts ging de spits er vandoor en wist de 1 tegen 1 situatie niet te verzilveren door attent keeperswerk van Milan.
    Uit de toegekende corner van Ijsselmeervogels wist Eemdijk de bal goed weg te werken en de diepte te zoeken via de rechterkant waar de Vogels het gevaar wisten te verdedigen tot corner.
    Uit de strak gegeven corner van Davey wist de vrijstaande Boaz de bal helaas voor het doel langs te koppen.

Even later was het Ijsselmeervogels die een diepe bal speelde richting hun spits waar Peter zeer sterk Erik te hulp schoot en de bal in een 1/2tje met Milan weer aan de linkerkant meenam en Vervolgens Boaz de diepte in stuurde.
    De corner die uit deze aanval ontstond werd door Musab in een korte variant genomen en wederom door Musab ingebracht voor het doel, waar Zein met een zuivere kopbal de 2-0 wist binnen te knikken.

Zo ging Eemdijk rusten met een dik verdiende 2-0 tussenstand.

In de rust kwam Tobin in de ploeg voor Davey.

De 2e helft was het Ijsselmeervogels die wat scherper uit de kleedkamer kwam.
    De verdediging van Eemdijk werd wat meer uitgedaagd maar tot wankelen kwam het niet.

Erik die centraal nagenoeg geen duel verloor van zijn directe tegenstander werd vervangen door Tobias.
    En Salih kwam voor wat meer controle voor onze creatief spelende David.

In de 44ste minuut wist Boaz de bal vanaf links met zijn rechterbeen op de lat te schieten.

In de 49ste minuut ging Ijsselmeervogels de diepte in en plaatste met een mooie stiftbal de bal net over de lat.
    De wedstrijd kwam meer in evenwicht, ook door de energie die Eemdijk al geleverd had en de grip die Ijsselmeervogels wist te vinden op het middenveld.

Tot grote kansen kwamen de bezoekers ook niet, wat mede te danken was aan onze ijzersterke backs Cain en Peter, die Ijsselmeervogels nagenoeg vleugellam wisten te maken.

In de 57ste minuut kwam Ijsselmeervogels links door het centrum en ging de bal tot opluchting rakelings langs de 2e paal.
    Zo werden de kansen van Ijsselmeervogels niet verzilverd maar wist Eemdijk dit als slotakkoord wel te doen, door sterk vooruit verdedigen van Boaz wist Musab te profiteren en de 3-0 te scoren.

Een zeer sterke 1e helft waar Eemdijk de bezoekers nog genadig bleef en een 2e helft die Eemdijk redelijk solide wist uit te spelen.

Volgende week hoopt Eemdijk op bezoek te gaan bij VVZA in Amersfoort.
    Aftrap aldaar om 11.30 uur