• Eemdijk JO13 springt over de lat maar laat hem met de teen toch vallen

13 okt 2019 Matthijs Spiering
  • AFC Quick 1890 uit Amersfoort was zaterdag te gast op de Vinken.
    Quick wat uit mijn eerdere ervaringen een positief voetballende tegenstander was en de kans groot is op een open en aanvallende wedstrijd.
    Al snel na het eerste fluitsingaal bleek dit ook waarheid te zijn.
    Het spel golfde op en neer en na 4 minuten was het raak, Musab legde de bal links voor de eerste paal strak voor en via het been van de tegenstander ging de bal het doel in.
    Lekker, nu was eindelijk het geluk aan onze zijde..
    in minuut 8 was het wederom Musab die nu zonder hulp van de tegenstander wist te scoren.
    Wat een voortreffelijk begin, toch? ja, uhh, ja toch wel.. al lag de bal er één minuut later aan de andere kant erin.
    Quick gaf goed druk op de verdediging en onze Eemdijkse verdediger dacht de situatie te makkelijk voetballend op te lossen en verloor de bal, waardoor Quick de hoek voor het uitkiezen had.
    hierna wist Eemdijk weer de grip op de wedstrijd te houden en ging op zoek naar meer.
    Een aantal aanvallen van Boaz, Sem en Luca strande in de handen van de Amersfoortse doelman.
    In de 20ste minuut wist Quick op gelijke hoogte te komen door scherper te anticiperen op een bal die gegeven werd tussen de laatste linie en de doelman..
    Net voor de rust wist Sem zijn inzet en ontwikkeling die hij doormaakt te belonen met een doelpunt door vanaf de linker vleugel naar binnen te gaan en de bal strak in de korte hoek af te drukken.

Na de rust;

AFC Quick kwam na rust scherper voor de dag en drong Eemdijk een aantal keren in de verdedigende stellingen.
    Gelukkig waren de gasten voor het doel minder scherp en overleefde Eemdijk de eerste stormloop.
    na 42 minuten was het Eemdijk die de diepte zocht en door goed doorzetten van Wesley de 4-2 op een presenteerblaadje kreeg..
    Bij de terugspeelbal op de keeper, die de bal niet goed wist te verwerken, kon Wesley de bal onderscheppen en in de haastige situatie de bal net langs de 2e paal wist te schuiven.

Het spelbeeld van de diekers werd te grillig, met name in de verdedigende opdrachten.
    Dat voelde onze tegenstander goed aan en wist hun spits diep te sturen richting ons doel.
    Luca probeerde zijn tegenstander nog uit balans te brengen maar deed dit te opzichtig in het 16 meter gebied, waardoor de scheidsrechter terrecht naar de stip wees.
    De 3-3 werd onhoudbaar binnen geschoten.
    5 minuten voor tijd moest Eemdijk ook nog de 3-4 verwerken door wederom lichtzinnig verdedigen.
    De laatste minuten ging Eemdijk op zoek naar over het geheel wel de verdiende gelijkmaker.
    Dit lukte bijna ware het dat quick het gevaar met verve verdedigde..
    Zo eindigde deze wedstrijd in een zuur verlies.

Het was een wedstrijd waar we de nodige leermomenten visueel hebben gekregen.
    Leuk en aantrekkelijk voetbal willen spelen op een niveau waar de hoogspringer, dus ons team overheen kan komen, al is het behoorlijk uitdagend.
    Dat we alle inzet om het doel te bereiken als team ook moeten leren vast te houden en niet de lat toch te laten vallen terwijl je er nagenoeg overheen bent gesprongen.
    Ons Eemdijks vlaggenschip is hier in uitvoering op dit moment een voorbeeld van...

Volgende week hebben we een vrij weekend.
    Zaterdag 26 Oktober hopen we om 11.00 uur aan te treden tegen alweer een nieuwe koploper uit tegen Eemnes JO13-1