• Op een tijdstip waar velen nog de slaap uit hun ogen moeten wrijven verzamelde de JO13 zich op de Vinken.
    Dit was voor de ouders waarschijnlijk meer het geval dan voor de jongens die de wachttijd vrijwillig gebruikte als warming up met een tikkertje spel.
    Aangekomen bezochten we de kleedkamer voor een tactische bespreking en snelde we ons naar het prachtige natuurgrasveld bedekt met ochtenddauw voor de warming up.
    Al snel na het positiespel klonk het fluitje van de scheidsrechter om te starten..
    even onze tegenstander in de middencirkel een goede wedstrijd wensen, waar het merendeel bij het handenschudden omhoog moesten kijken naar de tegenstander.

Begin van de wedstrijd was zonder groene bril op in handen van Eemdijk.
    in de 2e Minuut ging Boaz er op links vandoor, speelde 2 tegenstanders uit en wist de goed inkomende Davey te bedienen die de 0-1 binnen schoot.
    In de 5e minuut werd Cobu Boys uit het niets in een ideale positie gebracht door weifelend uitverdedigen van Eemdijk en kwam de thuisploeg op 1-1.
    8 minuten later wist Davey goed druk vooruit te geven op de verdediger centraal, onderschepte de bal en wist zijn inzet te belonen door de 1-2 binnen te schieten.
    even later bracht Zein na een goed 1-tweetje de bal in de loop van Boaz en zijn inzet ging tegen de lat en via de paal weer het veld in. het zag er prachig uit maar helaas zonder resultaat.
    Na 22 min kwam Cobu Boys wederom op gelijke hoogte door de bal strak onhoudbaar in de hoek te plaatsen.
    Net voor het rustsignaal wist Cobu Boys op voorsprong te komen door een niet te houden grote reus die onze back passeerde, ging naar binnen op snelheid en passeerde met niet vergelijkbare kracht de verdediger en schoot de 3-2 binnen.
    helaas toch de rust in met een achterstand.

De tweede helft was het spelbeeld iets in het voordeel van Cobu Boys.
    Eemdijk kreeg na rust wel een uitgelezen mogelijkheid om weer terug te komen via Davey, maar diens inzet werd niet krachtig genoeg geschoten.
    6 minuten na rust kwam Cobu Boys op 4-2.
    Eemdijk wist goed partij te bieden maar eerlijk gezegd was het voetbaltechnisch allemaal een voldoende maar fysiek niet meer te doen.
    drie krachtige jongens gingen steeds meer het spel bepalen waardoor het ook geen verrassing is dat ze in de beker als eerste geeindigd zijn en in de competitie twee keer met dubbele cijfers wist te winnen.
    De grootste reus van Cobu Boys werd als back geposteerd om Boaz te verdedigen, dat wilde toch zeggen dat Eemdijk absoluut niet zonder stootkracht speelde.
    Eemdijk moest toch ook veel terug in de verdedigende omschakeling om meer schade te beperken.
    Na dat Cobu Boys in de 42ste minuut de 5-2 scoorde kreeg Eemdijk nog twee doelpunten om de oren die fysiek verdedigend niet te voorkomen waren.
    zo eindigde de wedstrijd in een 7-2 verlies maar kijk ik als trainer terug op heel veel positieve momenten.
    Met dit spelersmateriaal van onze tegenstander zullen de nodige tegenstanders zich stuklopen.
    Volgende week ontvangen wij om 9.30 uur AFC Quick 1890 en hopen hier voetballend het verschil te kunnen maken.