• Eemdijk JO13 laat na energielek twee punten liggen bij koploper

26 okt 2019
  • Eemdijk JO13 ging vandaag op bezoek bij de koploper onze Eem buren, SV Eemnes JO13-1.
    Wederom een uitdaging waar we met veel vertrouwen naar toe hadden gewerkt.
    Vandaag hadden we 1 missie, winnen van de huidige nummer 1 Eemnes!
    Bij de tors had Eemnes er voor gekozen om met de straffe wind in de rug te starten.
    Dit voordeel was voor hun totaal niet terug te zien in het spelbeeld.
    Eemdijk speelde volle bak en kort in de duels en wist het spel veelvuldig te maken, met name op het middenveld waar we de regie in handen hadden, mede door de rust die Eemdijk uitstraalde in balbezit.
    Met gedurft aanvalsspel zocht Eemdijk de diepte.. de eerste kansen waren voor Musab en Davey die hun inzetten met te weinig overtuiging wist af te ronden.
    Boaz werd op links ook 2 keer goed bediend maar beide inzet ging als copys twee keer net voor de goal langs.
    na 12 minuten kwam Eemnes wat meer in het aanvalspel voor door gevaarlijk het centrum door te snijden en Milan uitdaagde om de bal 1 op 1 te pakken en dit lukte hem gelukkig met overtuiging.
    In de 21ste minuut was het raak voor Eemdijk. Sebastiaan kon Davey bedienen in de diepte die in een uiterste poging de bal nog wist te raken en de bal met minimale snelheid over de doellijn zag rollen.
    In de 26ste minuut was het na prima combinatievoetbal via Jan, Musab en Davey het eindwerk voor Boaz die dit wist te verzilveren door de 2-0 binnen te werken.
    In de laatste 4 minuten voor de rust wist Eemnes nog twee schotkansen te krijgen maar was het weer Milan die uitstekend de ballen wist te pakken.
    zo gingen we rusten met een dikverdiende 0-2 ruststand!

Na rust:

Eemdijk ging nu gesteund door een 0-2 voorsprong, de wind in de rug en niet te vergeten het trouwe publiek beginnen aan de 2e helft.
    De eerste wapenfeiten waren weer voor Eemdijk en wist bij een indraaiende corner gelijk gevaarlijk te worden, ware het dat de doelman van Eemnes scherp de bal wist te verdedigen.
    Met niet al te veel diepgang van beide kanten ging het spel over en weer dus behoorlijk in balans.
    Na 40 minuten was er opeens een bal die tussen keeper Milan en onze verdediger Luca viel met de spits van Eemnes in zijn rug.
    Milan coachte de bal los maar het te lichte speeltuig (gele bal) viel enigzins stil, waardoor de spits er tussen kwam en een beetje uit het niets de 1-2 wist te maken.
    Vrij snel proefde Eemnes dat er dus wel wat te halen viel vandaag en dit was in het spelbeeld na deze lullige goal goed te zien.
    De overtuiging werd meer overgenomen door Eemnes en bij Eemdijk leek de power er behoorlijk af...
    In de 48ste minuut sloeg Eemnes weer toe en wist de diekse verdediging de bal nog twee keer krachtig weg te werken uit de doelmond via Zein en Sem maar een inlopende Eemnesser drukte de bal wel goed af en bracht de stand gelijk.
    Een heerlijke voetbalpot voor de \"neutrale\" toeschouwers maar verschrikkelijk balen als je deze overtuigende 0-2 voorsprong weg geeft.
    De laatste 12 minuten wisten beide teams nog voor de aanval te gaan waar er toch veel meer overtuiging zat in het spel van Eemnes..
    Een schot op de paal van Eemnes was hierin het echt gevaarlijke wapenfeit.

Uiteindelijk waren vandaag twee teams die teleurgesteld van het veld gingen.
    Beide het gevoel van twee punten verlies en voor Eemdijk helemaal zuur na een 0-2 voorsprong.
    Het is terugkerend dat Eemdijk de eerste helft of driekwart van de wedstrijd goud in handen heeft maar door een onverklaarbaar energie lek (mentaal) de wedstrijd toch niet met winst wist te beeindigen.

A.s., zaterdag ontvangen we onze blauwe dorpsgenoten en hopen we af te trappen om 10.30 uur op ons sportpark de Vinken.
    We zullen er alles aan doen om de toeschouwers te trakteren op mooi voetbalspel en hopen dat de power tot het einde geleverd gaat worden.

Steun ons... tot dan