• Eemdijk JO13 laat Hooglanderveen hoop houden na wervelende eerste helft

28 sep 2019 Matthijs Spiering
  • Onze JO13 ging vandaag op bezoek bij Hooglanderveen.
    op het erg open, dus erg winderige complex begonnen we met de wind schuin in de rug aan de wedstrijd.
    Eemdijk drukte de tegenstander vanaf het eerste fluitsingnaal naar achteren.
    met goed opgezet combinatievoetbal drong Eemdijk aan richting het doel.
    De eerste kansen diende zich al snel aan. Sem wist goed binnendoor te komen vanaf links en schoot de bal richting de verre hoek waar de keeper helaas antwoord op had.
    even later wist Musab zijn soloactie door te zetten links van het doel en schoot de bal rakelings voorlangs.
    Hooglanderveen probeerde in de opbouw op verschillende manieren er uit te komen, zowel bij de korte als de lange variant wist Eemdijk gretig snel in balbezit te komen.
    Bij wederom een goed voetballende aanval wist onze spits Wesley de bal snel in de loop van Boaz te geven maar zijn schot op het doel werd gekeerd door de keeper.
    In de 10e minuut was het eindelijk wel raak. Zein wist de bal klaar te leggen voor Musab die de bal prima wist af te ronden.
    Eemdijk bleef aandringen maar Hooglanderveen wist het spel te ontregelen door veelvuldig te laat in duels (ga uit van onbewust) de ledemate van de Diekers te raken.
    Dit tot gevolg dat Davey en later Tobias er gebleseerd af konden.
    De laatste fase van de eerste helft kreeg Zein nog de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn schot/stift ging rakelings over de lat.
    net voor de rust mocht Luca een vrijetrap nemen vanaf een kansrijke positie maar ook zijn schot ging net over het doel.

na rust ging Eemdijk met de zelfde strijdwijze door tegen de straffe wind in.
    Peter wist de bal vanuit de 16 meter in de verre hoek te plaatsen en de geblokte bal van de keeper kon helaas net voor het doel niet afgerond te worden.
    Even later was het Jan die alleen voor de keeper kwam maar wederom die dekselse doelman die het speeltuig wist te blokken.
    Zo bleef het bijna wonderbaarlijk te noemen maar 0-1.
    Na bijna 40 minuten spelen kwam Hooglanderveen opeens meer in het verhaal voor en kwamen er voor hun ook mogelijkheden.
    Mede gedragen door de wind leek de wedstrijd enigszins te kantelen.
    Hooglanderveen kwam een aantal keren gevaarlijk binnen de 16 meter maar onze verdedigers en keeper wist schade te voorkomen.
    Even later in de 43ste minuut was de uitdaging voor onze keeper Milan te groot.
    Het schot vanaf net buiten het strafschopgebied ging hoog en tevens dalend over Milan heen, die de bal net niet genoeg wist te tillen in zijn uiterste duik.
    na de 1-1 kon de wedstrijd alle kanten nog op.
    Bij Eemdijk werden verdedigend de ruimtes groter en hinkte een beetje op twee geachten.
    genoegen nemen, verlies voorkomen of de overwinning pakken.
    Dit laatste was erg wenselijk en ook terecht geweest maar helaas in het laatste kwartier te veel gevraagd.
    Wrang is dat uiteindelijk een gelijkspel het eindresultaat is.
    Maar in de slotfase hadden we de wedstrijd ook kunen verliezen.

Vandaag het grootste deel van de wedstrijd echt genoten van het spel.
    Daar zullen we mee door gaan, alleen moeten we ons wederom belonen door de wedstrijd (veel) eerder te beslissen.

Volgende week wederom een uitwedstrijd om 8.30 uur tegen de huidige koploper Cobu Boys die al twee wedstrijden met dubbele cijfers wist te winnen.