• Eemdijk JO13-1 weet tijdens koude omstandigheden een warm resultaat te halen

  30 nov 2019 Matthijs Spiering
 • Na een goede reeks resultaten liep de JO13-1 vorige week tegen onnodig verlies aan.
  Op Sportpark \"Bosstraat-oost\" tegen SO Soest moesten we de punten achter laten door 3-2 te verliezen.
  Na een zeer matige eerste helft waarin we met een terechte 2-0 de rust in gingen was de reactie in de 2e helft uitstekend door terug te komen op 2-2 en er zat zelfs meer in, maar 1 minuut voor tijd kregen we toch met de nodige pech de deksel op de neus.

  Vandaag op bezoek bij Hoogland die in de stand één plaats boven ons staat met 4 punten voorsprong.
  Kijkend naar beide doelsalo´s verwachten we een vermakelijke voetbalpot vermoedelijk zonder enige vorm van de bus parkeren.

  Enigzins krap qua voorbereidingstijd gingen we richting veld 4 op een tijdstip dat vele zich liever nog een keer hadden willen omdraaien.
  Misschien liepen onze boys ook met deze gedachten rond, omdat 20 seconden na het begin fluitsignaal Hoogland de bal tegen de touwen schoot.
  Dat was een ware WAKE UP CALL gezien na een bliksemsnelle aanval via Musab, Luca in stelling bracht en de 1-1 binnen schoot.
  Eemdijks herstel was duidelijk zichtbaar en voer de druk op richting het doel van Hoogland.
  Door het goed uitvoeren van onze tactiek kwamen we geregeld in overtal voor het doel maar gingen een aantal aanvallen onnodig door zelfzuchtigheid of onvoldoende overzicht verloren.
  In de 11e minuut was het raak. Nu wist Luca de bal op Musab te geven die de 1-2 scoorde.
  Een kleine twee minuten later wist Zein op aangeven van Musab de 1-3 binnen te werken.
  Zoals al eerder aagegeven zou een open duel verwacht worden; maar zo open was niet de planning omdat Hoogland via de pijlsnelle kleine rechter aanvaller gevaar stichtte en Hoogland zonder al te veel weerstand 2-3 wist te maken.
  Nu in de 15e minuut, je gelooft het bijna niet, kwam Eemdijk op 2-4 door dat de inzet van Musab via een Hooglands been het doel in ging.

  Even beduusd en verwerkend van wat er allemaal plaats vond in het eerste kwartier kwam er wat meer rust en controle in het spel van beide ploegen.
  Kansen bleven wel komen waar Eemdijk de overhand in had, ware het dat Hoogland ook een aantal keer gevaarlijk door kwam.
  Zo ook in de 27 ste minuut toen Hoogland bij de cornervlag vanaf links vast gezet leek te worden maar de Diekse spelers lieten de aanvaller te makkelijk uit de situatie komen en de spits voor het doel de 3-4 binnen schoot.
  Even later ging Davey er op rechts vandoor, waar hij zich goed vrij wist te spelen maar helaas de aangesloten medespelers in de 16 meter over het hoofd zag en de bal op de paal schoot.
  Zo gingen we de rust in na een knotsgekke maar toch aanvallend een spetterende eerste helft.

  Na rust werd direct de ingevallen Boaz met een goede pass achter de verdediging weg gestuurd maar helaas wist de keeper Boaz zijn inzet te blokken.
  De wedstrijd kwam meer in evenwicht en zonder hele grote kansen golfde het spel wel spannend en vermakelijk op en neer.
  Hoogland kreeg nog twee zeer makkelijk gegeven vrije trappen net voor de 16 meter waar Milan de keus maakte om zonder muur de situatie overzichtelijk te houden en dit bleek de juiste keus.
  Na deze spannende situaties overleeft te hebben kwam Hoogland in de 45ste minuut toch op 4-4.

  Met nog een kwartier te gaan was het van de jongens af te lezen dat ze met niks minder dan winst van het veld wilden gaan.
  Mede door een onverzettelijke wedstrijd van Musab aanvallend en meeverdedigend, bleven we goed in de wedstrijd.
  De leeggespeelde Luca die er ook wat kilometers op had zitten werd vervangen door Davey die de aanval ging versterken.
  Boaz werd op het middenveld hard op de enkel geraakt en de scheidsrechter liet tot bijna ieders verbazig Hoogland de aanval toch doorzetten wat ze gretig deden.
  Eemdijk wist snel de bal te onderscheppen en Davey diep te vinden die Eemdijk op voorsprong schoot.
  De verzorging van Boaz kon plaatsvinden en dit bracht de nodige reactie van de tegenstander omdat Eemdijk na de onderschepping de aanval zocht en 5 min voor tijd op 4-5 kwam.

  Gesteund door het fanatiek diekse publiek en een team die voor elkaar tot het uiterste wil gaan, hebben we deze wedstrijd verdiend over de streep getrokken.

  Met wederom de nodige leermomenten gaan we ons voorbereiden voor de laatste wedstrijd van deze najaars-competitie.
  Zaterdag 7 December om 10.00 uur spelen we thuis tegen de nummer twee DOSC uit Den Dolder.
  Komt het zien! Spektakel gegarandeerd bij de JO13-1.