• Vandaag in alle vroegte gingen we op bezoek bij ASC Nieuwland.
    Koud, nat en grijs weer en zo vroeg....pffff
    Zou dat de reden zijn van ons zeer matige begin?
    Geen idee eigenlijk. Wat wel de realiteit was, dat we binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan keken en er behoorlijk veel fouten aan vooraf gingen.

Veel mooier om te beschrijven is het herstel van Eemdijk dat na de 2-0 achterstand in de 10e minuut, twee minuten later de aansluitingstreffer binnen schoot door Musab.
    Eemdijk hield grip op de wedstrijd maar hierbij moet gezegd worden dat de omschakelingen van Nieuwland ook spanning bracht.
    Met een hoge risicofactor maar toch met overtuiging wist de Diekse verdediging zich goed staande te houden.
    Aanvallen is de beste verdediging en dat werd voor Eemdijk het spelbeeld van de wedstrijd.
    De aanvalsopbouwen gingen steeds beter lopen en de kansen bouwden zich ook steeds meer op..
    Zo wist Peter net binnen de 16 meter de regendruppels zowel van de paal als de lat te laten trillen, door de bal helaas snoeihard tegen de paal te jagen.
    Kort daarna ging het schot van Sebastiaan net voor langs.
    twee minuten voor de rust was het wederom Musab die 2-2 wist af te ronden door rustig te blijven in de 1 tegen 1 sitatie met de keeper.

Na de rust ging Eemdijk door met het creëeren van kansen waar Eemdijk vaak in de eindfase te weinig met de situatie wist te doen of het geluk een beetje ontbrak.
    In de 40ste minuut kreeg Eemdijk 23 meter van het doel een vrije trap, waar Davey achter ging staan en de bal prachtig hoog in de verre bovenhoek wist te krullen.
    Op de doellijn bij de 2e paal stonden twee Nieuwlandse verdedigers, die nog een poging waagden op de bal weg te koppen.
    Bij het juichen en teruglopen werd iedereen die aanwezig was verrast met het buitenspel vlagsignaal van de grensrechter.
    Gelukkig wisten we (incl onze grensrechter) de scheidsrechter uiteindelijk met enige moeite te overtuigen dat er twee spelers op de doellijn stonden en van buitenspel geen enkele spraken kon zijn.
    Dit bracht natuurlijk de nodige emotie los bij de spelers van Nieuwland, die direct vanaf de aftrap met vuur in de ogen de aanval zochten en dankzij goed keeperswerk van Milan voorkomen werd.
    In de 48ste minuut kreeg Eemdijk nog twee grote kansen via Musab en een schot van Sem kwam de bal via de keeper voor de voeten van Zein, die de 2-4 met overtuiging wist binnen te schieten.
    Na de 2-4 wist Eemdijk heel goed de zaakjes op orde en gesloten te houden een beetje een volwassen laatste fase.
    Tobin was nog heel dicht bij de 2-5 door de bal vanaf de 16 meter hoog in de hoek af te drukken waar de keeper helaas een prima antwoord op had.
    In de 53ste minuut bracht Musab uiteindelijk toch de score op 2-5 en zijn hattrick was een feit.
    In de slotfase was het Boaz die zijn solo langs twee verdedigers net niet in het doel zag vliegen maar helaas tegen de paal.
    Zo eindigde de wedstrijd met de nodige veerkracht in een 2-5 overwinning.

Vandaag wederom de langste adem en zeer sterk als collectief gewerkt en waar nodig gestreden.
    het \"lek\" zat hem vele wedstrijden in de 2e helft.
    Hoe goed en krachtig is het dat we al twee wedstrijden de tweede helft niks weg wisten te geven.

Wat ik nog even wil benoemen is dat we bij Eemdijk een tweede JO13 team hebben, dus de JO13-2. Het team begon als JO12-1 op half veld en door de Eemdijkse jeugdgroei hun eerste stappen wist te maken op groot veld.
    Afgelopen donderdag verdienstelijke onderlinge oefenwedstrijd gespeeld met de JO13-1 en vandaag hun eerste punt heeft weten te pakken, waar misschien zelfs meer in zat.

Zaterdag 16 november hopen wij om 10.00 uur V.V.Woudenberg te ontvangen, die vandaag een 6-2 overwinning wist te boeken tegen Spakenburg.
    We verwachten een spektakel dus mis het niet!