• Voor de JO13-1 was het tegen de nummer twee D.O.S.C alweer het laatste optreden van dit jaar.
  Een zeer leerzaam halfjaar waar de ontwikkelingen van de spelers zichtbaar naar boven kwam.
  Met veelal gedurfd aanvallend voetbal speelden we onze wedstrijden, waarbij geen enkele wedstrijd als saai werd ervaren.
  Omdat de intensiviteit die er uit een wedstrijd komt er ook zelf ingelegd moet worden.
  Attractiviteit gaat in de jeugd boven resultaat, waar de wens is om hier een volledige balans uit te laten vloeien.

  De afgelopen week bleek de ziekenboeg alleen maar voller te raken, naast Salih die er al maanden uit ligt met een beenbreuk en misschien dinsdag bevrijd gaat worden van zijn gips, viel Jan weg met een knieblessure, Tobin met een voetblessure, Milan en Tobias kregen de griep en de laatst genoemde 3 waren er vandaag wel bij.

  Eemdijk begon messcherp aan de wedstrijd en wist veelvuldig tot mogelijkheden te komen en steeds de tegenstander direct vast te zetten.
  Eemdijk kwam dreigend door via de vleugels en wist de lopende mensen geregeld te vinden.
  Een Stiftbal van Luca wist de keeper ternauwernood net voor de lijn te keren.
  Even later wist de diepgaande Sem in combinatie met Wesley op rechts de bal goed voor te geven en leek de bal loepzuiver voor de voeten te komen van twee Eemdijkse spelers, waren het dat de technische zeer goede keeper wederom de bal keurig insnijdend onderschepte.
  Zo speelde de thuisploeg veelvuldig met pressie en was het D.O.S.C die hier in minimale momenten gevaarlijk onderuit wist te spelen.
  Het sterk spelende verdedigende kwartet wist met Milan hierbij schade te voorkomen.

  Zo was rond de 20 ste minuut Sebastiaan nog gevaarlijk met een schot van een afvallende bal uit de corner die helaas net geen doel trof.
  Even later mocht Wesley de bal neer leggen op een meter of 25 van het doel waar zijn schot helaas een prooi werd van de keeper.

  Aanvallende drift bleef aanhouden via Boaz, die op links de achterlijn haalde, langs meerdere verdedigers ging en diens voorzet voor het doel niet verzilverd zag worden.
  Zo gingen Eemdijk met een goed gevoel de rust in.

  De tweede helft begon wat stroever, het gevoel van, het moet nog los komen.
  Eemdijk kreeg op een meter of 25 van het D.O.S.C doel een vrije trap waar Davey achter ging staan.
  Zijn schot van een uitdagende afstand ging via het lichaam van de keeper helaas over de achterlijn.
  Uit de toegekende corner wist Eemdijk niet te profiteren.
  In de 36ste minuut was het onze tegenstander die op rechts de aanval zocht en vrij makkelijk voor de achterlijn de inkomende vrije man wist te vinden die genadeloos raak schoot.
  zo, daar sta je opeens achter...
  D.O.S.C kreeg meer grip op de wedstrijd en Eemdijk moest meer in de achterwaartse, ware het dat Erik (ijzersterke wedstrijd) in samenwerking met Tobias in veel situaties sterk en overtuigend wist door te dekken.
  Hieruit wist Eemdijk, nu in de omschakeling uiteraard ook wel mogelijkheden te creëren maar echt opgelegde kansen kwamen er niet uit.
  Zo kwam D.O.S.C in de 43ste minuut op een 0-2 voorsprong, ware het dat onze gedecideerde grensrechster in deze situatie buitenspel zag en de scheidsrechter dit na overleg aanvaarden.
  Zo bleef er voor Eemdijk hoop op minimaal een punt.
  De diekers hadden wel drang om dit te realiseren maar de de 2e helft ontbrak het onverklaarbaar aan rendement.
  D.O.S.C wist 3 minuten voor tijd de bal achter Milan te schieten, ware het dat Zein op de doellijn de bal nog wist te keren maar helaas zijn geblokt bal alsnog in het doel zag verdwijnen.
  Zo sta je met een wrang gevoel 0-2 achter en strookt dit niet met het geleverde spel van de eerste helft.
  Net voor het sluiten van de markt leek Boaz van links naar binnenkomende de 1-2 binnen te draaien maar vloog de bal rakelings langs de paal.

  Helaas geen punten vandaag en net niet de 4e plaats in de poule kunnen pakken.
  Het net niet of iets te kort komen zijn details, kijkende naar de gehele ontwikkeling gaan we met heel veel vertrouwen en plezier straks de voorjaarscompetitie in.

  Eerst vakantie en de Pen zegt, gezellige feestdagen en tot volgend jaar!