• Eemdijk JO12 wispelturig een goed resultaat gehaald tegen VV Maarssen

  17 feb 2019 Matthijs Spiering
 • Vandaag stond de uitwedstrijd tegen VV Maarssen op het programma. Maarssen die nog geen enkele competitiewedstrijd had afgewerkt na de winterstop, waar Eemdijk al aan zijn derde wedstrijd begon. Dus totaal nog geen indicatie hoe sterk onze tegenstander van vandaag zou kunnen zijn.

  In een ander samengestelde verdediging, door onze twee zieken verdedigers Tobias en Luca begonnen we op sportpark Daalseweide. Eemdijk nam snel het initiatief in het aanvalsspel en wist in de eerste 5 minuten al 3 grote kansen te creëren. Na 8 minuten was het Maarssen die in de omschakeling het te naïef verdedigende Eemdijk op achterstand schoot, door de bal onder onze keepers te schuiven.

  Eemdijk bleef hierna de aanval zoeken maar was te veel aanvallend in de duels aan het voetballen zonder overzicht te hebben over de bespeelbare ruimte die er weldegelijk lag.

  Na 13 min was het Boaz die door goed collectief druk te zetten op de verdediging de 1-1 van dicht bij binnen kon schieten . Net voor het eerste coachmoment (15min) wist Maarssen nog een goede steekpass te geven maar was het Milan die zich goed voor de situatie wist te werpen.

  In de 22ste min ging Musab vanuit het middenveld op solotoer en schoof de 1-2 tegen de touwen. Na de 1-2 golfde het spel op en neer en wist ons gedurfd spelend centraal duo, waar Sven van Twillert met bravoure vaak opkwam, ook verdedigend met Sebastiaan de zaken onder controle te houden. Hoger in de opbouw maakte Eemdijk vaak de keus om als individu voor de eer te gaan en strandde de aanvallen vaak (onnodig) te vroeg.

  In de 37ste min was het Zein die na goed combinatiespel vanaf links tussen Tobin en aangever Sem de bal prachtig met een halve stift in de verre hoek wist te krullen.

  Na de 1-3 ging Maarssen met meer aanvalsdrift op zoek naar de aansluitingstreffer en in de 44ste min viel de 2-3 door een mooi bekeken bal die de aanvaller van Maarssen over onze keeper Milan heen wist te plaatsen.

  Eemdijk wist binnen een minuut de marge weer naar twee te brengen, door Sem die vrije ruimte in de voorwaartse zag en gaf de bal in de looplijn van Musab die voor Eemdijks vierde treffer wist te zorgen.

  De laatste 10 min kwamen Salih en Jan weer terug tussen de lijnen om Musab en Boaz te vervangen. Salih en Jan wisten hun taak goed uit te voeren en Eemdijk gaf geen grote kansen meer weg en beëindigde de wedstrijd in een verdiende 2-4 overwinning.

  Met iets meer overzicht en rust in ons balbezit was een grotere uitslag zeker mogelijk geweest. Wel erg knap hoe de jongens op de juiste momenten toch wisten toe te slaan.