• Vandaag ging onze reis naar de lekstad Culemborg in de neder-betuwe. Een best tripje voor een jeugdwedstrijd, maar dat hangt samen met het niveau waar je op acteert, hoe hoger de klasse hoe verder de clubs.

  Eenmaal aangekomen op het mooie sportpark Terweijde ging onze route naar de ruime kleedkamer waar we aan de wedstrijd bespreking begonnen. De missie was voor iedereen duidelijk, maar in het verslag niet openbaar.

  Eemdijk begon erg gretig aan de wedstrijd en drukte Vriendenschaar al snel richting eigen doel. Goede aanvalsopzetten, vaak via onze creatieve middenvelders, werden in de laatste lijn onschadelijk gemaakt door Vriendenschaar. Onze tegenstander ging nog meer op de verdediging leunen en groepeerde zich zelf naar een 1-5-1-1 systeem. Dit is een compliment voor onze jongens, alleen een uitdaging om door heen te komen. Na 14 minuten leek daar een doorbraak te komen toen Boaz gevloerd werd in het doelgebied en hem een directe scoringskans werd ontnomen. Helaas besloot de leidsman des huizes de overtreding niet te beoordelen als strafschop maar als vrije trap. De vrije trap van Luca ging kiezelhard via de vuisten van de keeper het doelgebied uit.

  De eerste helft bleef het spelbeeld het zelfde, Eemdijk die het spel maakte en Vriendenschaar die loerde op foutjes om ons in de omschakeling pijn te doen.

  In de tweede helft viel al snel de zeer verdiende 0-1 na een goede flankactie van Boaz was het Zein die scherp reageerde en de bal binnen schoot. Nog geen twee minuten later was het Boaz die op aangeven van Musab de 0-2 scoorde.

  Vriendenschaar ging na de 0-2 meer de aanval zoeken en kreeg een terechte vrije trap op 20 meter van ons doel. De vrijetrap werd laag voor het doel gegeven en de 1-2 werd binnen gewerkt via een voet van Vriendenschaar. De spanning was terug in de wedstrijd en even was er wat onzekerheid in ons spel omdat we op twee gedachten gingen hinken, behouden of uitbouwen. Gelukkig gaf Salih aan deze onzekerheid een einde door in de 43ste minuut prima de 1-3 binnen te schieten. Salih wist 5 minuten later, na een strak gegeven corner van Jan de 1-4 op prachtige wijze binnen te koppen.

  In de 52ste minuut was het Vriendenschaar die van dichtbij onze goed keepende Milan kansloos liet en kwam de 2-4 op het scorebord te staan.

  De laatste 8 minuten kwam Eemdijk niet meer in gevaar en floot de leidsman de wedstrijd ten einde. Een goede teamprestatie waar iedereen (weer) alles heeft gegeven om tot goed resultaat te komen.

  Volgende week spelen we geen competitiewedstrijd maar oefenen we tegen V.V. Hoogland.