• Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de huidige koploper Amsvorde op het programma. Voor Eemdijk een uitdaging om de wedstrijd te winnen en in punten gelijk te komen met Amsvorde.

Eemdijk trad in een iets defensievere formatie aan, in de hoop dat we vanuit een goede organisatie onze kansen konden verzilveren. In het eerste bedrijf was het ook te zien dat Eemdijk verdedigend bijna niets weg gaf. In de opbouw wisten we de diepste aanvallers vrij snel te vinden, alleen de ballen kwamen vaak niet in de goede lijn aan omdat de zeer stevige wind op het sportpark Nimmerdor meer controle over de bal had, dan onze spelers zelf. Na een aantal minuten kwamen wij er achter dat Amsvorde een s-light bal voor teams JO-07 t/m JO-10 als speeltuig had gepakt. Na enige (hevige) discussies kwam er na een kwartier spelen een andere wedstrijdbal.

Zonder groots te spelen golfde het spel op en neer en kwamen er aan beide kanten wat kleine kansjes. Beide ploegen miste de overtuigende aanvalsdrift om de score te openen, waardoor het op een 0-0 wedstrijd begon te lijken, of als de score geopend zou worden door een van beide ploegen, dit waarschijnlijk ook de winst zou betekenen. Helaas was dit laatste niet het geval.

Eemdijk kwam na 37 minuten spelen op voorsprong door een intikker van Musab. In de 41e minuut was het toch Amsvorde die op gelijke hoogte kwam. Een minuut later kon de volledig vrijstaande aanvaller van Amsvorde de 2-1 binnen knikken en liep Eemdijk binnen no time achter de feiten aan. Even slikken en door gaan zou je zeggen en met een kleine 20 minuten voldoende tijd om terug te komen in de wedstrijd.

Eemdijk had het meeste balbezit maar wist geen enkele aanval om te zetten in groot gevaar voor het doel van Amsvorde. The candle in the wind had vandaag te weinig vlam en ging veel te vroeg uit.

Volgende week zaterdag ontvangen we V.V.Veenendaal om 10.00 uur en hopen we de toeschouwers te belonen op meer spektakel en de punten op de Vinken te houden.