• Eemdijk JO12 tegen SV Candia’66 spannend tot het laatste fluitsignaal

  7 apr 2019 Sportlink
 • Op ons eigen terrein ontvingen we Candia’66 uit Rhenen. Beide ploegen staan op de ranglijst op gelijk aantal punten, waar Candia’66 wel een beter doelsaldo heeft, mede door de oor wassing van 1-10 die ze vorige week uitdeelde tegen Vriendenschaar.

  We waren dus gewaarschuwd, dat we een tegenstander zouden treffen die hoogstwaarschijnlijk overloopt van zelfvertrouwen.

  De eerste fase van de wedstrijd was het Eemdijk die met pressie vooruit Candia’66 wist terug te dingen naar eigen helft. In de 6e minuut was het Jan die op aangeven van Musab de 1-0 op prima wijze binnenschoot. Even later kreeg Eemdijk de kans om de marge te verdubbelen toen Boaz vanaf de flank de bal goed voor het doel gaf maar de bal door vele diekse benen gemist werd.

  Na 10 minuten spelen kreeg onze tegenstander meer grip op onze spelwijze en moest Eemdijk meer in de achterwaartse. In de 12e minuut kwam de gelijkmaker van Candia’66, die door niet al te sterk verdedigend werk vanaf de achterlijn voor kon geven en de bal kort voor het doel binnen kon werken.

  Nog geen twee minuten later kwam Candia’66 op voorsprong. Eemdijk was even de scherpte kwijt en Candia’66 voelde dat er meer in zat vandaag. Door dat de afstand verdedigend tussen de laatste lijn en het middenveld te groot werd, konden de Grebbeberg bewoners zelfs 10 minuten voor rust de 1-3 binnen werken. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Musab de 2-3 door de bal tussen de benen van de keeper door te frommelen. De 2e helft een beter Eemdijk die het veldspel weer redelijk goed wist te verzorgen, al was dat een hele opgave op de erg hobbelige grasmat. Met meer overtuiging werden de aanvallen opgezet en kwamen er kansen. Musab kopte vanuit een voorzet de bal op de lat. Candia’66 loerde, trouwens zonder afwachtende te spelen, op omschakelmomenten. Af en toe waren er hachelijke momenten, zoals een te kort gegeven terugspeelbal waar Milan gelukkig de situatie onschadelijk wist te maken.

  Even later mocht Zein achter de bal staan bij een vrije trap die prachtig met een dalende boog op de lat kwam. Het geluk bleef uit om de verdiende gelijkmaker te maken. Sem werd op rechts weggestuurd en omspeelde met een prachtige voetbeweging zijn tegenstander maar helaas werd diens voorzet net weer onderschept. Het puntenverlies was heel dicht bij, maar heel diep in de blessure tijd, op het moment dat de leidsman de fluit al richting de mond wilde doen om het duel te beëindigen, kreeg Boaz een forse tik op de enkel. Vrije trap vanaf een meter of 20 van het doel. Sebastiaan ging er klaar voor staan en plaatste met zijn linker been de bal prachtig in de verre rechter hoek. Daar was hij dan eindelijk!! De 3-3!!

  Opluchting was daar?? begrijpelijk een heel zuur moment voor onze gasten die uiteraard verhaal gingen halen over de toegegeven blessuretijd. Voor Eemdijk was daar de echt wel verdiende gelijkmaker, wat Candia’66 overigens ook beaamde toen de emoties gezakt waren.

  Beide ploegen hadden gezorgd voor een leuk, spannend en sportief voetbalgevecht. Volgend weekend hopen we op bezoek te gaan bij VVZ’49 in Soest op het sportpark Zonnegloren. Aftrap 10.45 uur