• Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Veenendaal nog op het programma. Er zijn geen officiële prijzen meer te verdelen in de competitie, maar we spelen nergens meer voor, is een kreet die we niet willen horen! Na vorige week zaterdag (dag na de schoolsportdag) een mindere prestatie geleverd te hebben tegen Woudenberg zouden we vandaag de wedstrijd beleven als een finale. Een mooie afsluiting zien te maken van een succesvol seizoen en dat was vandaag op alle fronten te zien.

    Eemdijk dat met veel dynamiek in het spel de aanval zocht en snel tot kansen kwam. Met twee verdedigers, waar in balbezit nog een verdediger doorschoof in goed onderling overleg tussen onze sterkhouders Tobias en Luca, en onze keeper Milan als een soort libero uitstekend aansloot, drukte Eemdijk door en mocht Veenendaal hun keeper erg dankbaar zijn dat het eerste doelpunt uiteindelijk pas viel in de 13e minuut, na een goede combinatie met Musab wist Boaz te scoren. Drie minuten later wervelde onze gretige Musab door de verdediging en verdubbelde de scoren.

    Net voor de rust kreeg Eemdijk een strafschop na een duw in de rug tegen Boaz, helaas stopte de doelman van Veenendaal de inzet van Boaz en gingen we de rust in met een 2-0 voorsprong.

    Na rust ging ook Veenendaal meer ten aanval en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Door het harde werken van onze roulerende middenvelders, Sebastiaan, Zein, Jan, Tobin, Sem en Boaz kwam Eemdijk snel weer in de spirit. Nog geen twee minuten later schoot Musab na wederom een prachtige dribbel de 3-1 binnen. In de 40ste minuut mocht Veenendaal terug komen in de wedstrijd door een klutsbal voor het doel die door een Eemdijks been nog als laatst werd geraakt. 3 minuten later bracht Musab de marge weer naar twee door de 4-2 te scoren. Even later mocht Eemdijk een vrijetrap nemen die snel en slim op die diepgaande Luca gegeven werd en keurig afrondde. Helaas ging dit volgens de leidsman te snel en keurde de goal af.

    Door dat er kort en fel in de duels gespeeld werd in de verdediging en het middenveld kwam Eemdijk niet meer in de problemen en bouwde Eemdijk de score op naar 5-2 door Boaz en in de 52ste minuut en het slotakkoord van Salih die zijn harde werken beloond zag worden en de 6-2 in de verre hoek wist binnen te werken.

    Een mooi einde van een fantastische najaar-competitie met het kampioenschap als beloning. De voorjaars-competitie was vooral erg leerzaam waar de jongens zich goed staande hebben weten te houden en de nodige bagage hebben meegenomen voor wellicht een mooie toekomst.