• In de vroege ochtend vertrokken we vanaf de Vinken richting Cothen. Via een mooie route langs Maarn, Doorn en Langbroek kwamen we aan in Cothen op sportpark de Nieuwe Kamp.

  Vandaag was onze spelersbezetting wederom dun, met 9 man, dus 1 wissel begonnen we aan de warming up. Al snel gaf Zein aan erg veel hinder te hebben van zijn knie, maar gelukkig wilde hij het wel proberen. Voor onze wisselspeler Boaz zou een hele wedstrijd spelen nog te belastend zijn na zijn operatie.

  Het begin van de wedstrijd was Eemdijk de bovenliggende partij. Goede aanvalsopzetten werden gemaakt en het was een kwestie van tijd dat Eemdijk de score zou openen. In de 6e minuut was het raak door een mooie schuiver in de hoek van Zein. Eemdijk hielt de grip op het middenveld en van daaruit kwam de tweede grote kans voor Salih, die aan de linkerkant voor het lege doel de bal voor het intikken had maar helaas met rechts de bal net niet kon afdrukken.

  Na het eerste coachmoment na 15 min spelen gaf Zein aan nog even door te kunnen maar de aanzet in de omschakeling niet meer te kunnen belopen. In de 17e minuut was het SVF die op gelijke hoogte kwam. Amper een minuut later sloeg SVF weer toe en kwam de Cothense formatie op 2-1.

  Dit was een tik voor Eemdijk en een boost van vertrouwen voor onze tegenstander. SVF had nu de overhand en drukte Eemdijk terug en na 24 minuten viel de 3-1. Eemdijk ging na de 3-1 ten aanval en leverde wel wat kansen op maar had het geluk niet mee, zo ook een corner van Musab die prachtig indraaiend binnenkant kruising helaas afketste uit het doel. Net voor de rust kwam SVF op 4-1.

  Na rust kwam Boaz in de ploeg voor Zein en was het voor Eemdijk de uitdaging om goed terug te komen in de wedstrijd. Helaas was deze uitdaging niet meer aan Eemdijk besteed. Bij hoger balverlies stond Eemdijk positioneel niet goed, door dat er in de omschakeling verdedigend te weinig werk meer geleverd werd. SVF liep vrij gemakkelijk en zeer effectief uit naar 6-1. Boaz scoorde 5 minuten voor tijd nog de 6-2. Even leek er een opleving te zijn en kreeg Eemdijk via Sebastiaan de gelegenheid om de ons 3e doelpunt te maken, maar helaas wist de doelman de bal vrij makkelijk te keren. SVF scoorde in de laatste minuut de 7-2 en in de blessuretijd viel ook nog de 8-2.

  Het was vandaag in grote delen van de wedstrijd ondermaats en hebben we SVF een mooie aanzet gegeven richting het kampioenschap. Dit zonder uiteraard SVF te kort te doen, omdat we vandaag tegen, tot dus ver de best voetballende tegenstander van onze poule hebben gespeeld. We wensen SVF veel succes in de laatste wedstrijd tegen VVZ’49.

  Er rest voor ons nog twee thuiswedstrijden, waaronder a.s., zaterdag 25 Mei om 10.00 uur tegen Woudenberg en als afsluiter 1 juni inhaal wedstrijd tegen V.V.Veenendaal om 9.00 uur. Laten we proberen sportief een goed einde van een mooi seizoen te maken!