• Na een zeer leerzaam verlies van vorige week tegen vv Altius in Hilversum was het vandaag de opdracht om ons goede positiespel tegen Altius mee te nemen en de kleine momenten waar we het weg gaven en lieten liggen te verbeteren.

Op voorhand geen makkelijke opgaven, gezien Loosdrecht in de bekerpoule Altius had verslagen met 3-1.
    Opdrachten voor de jongens waren, na afgelopen trainingsweek duidelijk; denk en kijk in balbezit een stap vooruit, zowel met als zonder bal en hoe we moeten staan bij onverwachts balverlies...

We begonnen scherp aan de wedstrijd met al snel kansen voor Eemdijk.
    Na 9 min kwam de 1-0 op het scorebord door een doelpunt van Musab.
    We bleven de aanval zoeken met goed verzorgd aanvallend voetbal en bij balverlies wisten we heel snel weer in balbezit te komen door direct verdedigend te reageren.
    Na 20 min kwamen we op 2-0 door wederom Musab.

Loosdrecht kwam er in momenten ook dreigend uit, maar steeds wist ons middenveld of het centrale verdedigende duo Luca en Tobias het gevaar uit te schakelen.

Na een half uur spelen stonden we met 6-0 voor, door doelpunten van Zein, Musab, Zein en Sebastiaan.
    Tijdens de rust was het even een moment om een welverdiend applaus voor elkaar te geven voor het voetbal wat we lieten zien.
    Als trainer gaf ik natuurlijk mee aan de jongens dat we deze speelstijl moeten vast houden en vandaag maar eens geen tegendoelpunten moesten incasseren.

Na rust gingen de jongens door met waar ze voor rust mee bezig waren.
    Jan scoorde de 7-0 even later viel de 8-0 door Salih.
    Na de 8-0 ging de scherpte er een beetje af en dat gaf Loosdrecht lucht om ook wat van hun voetbal kwaliteiten te tonen..
    De 8-1 viel na onachtzaamheid in de laatste lijn..
    Helaas weer niet de nul gehouden dacht ik nog..
    Je zag bij Loosdrecht een beetje geloof in “eigen kunnen” terug komen en dat dat bleek ook niet naïef te zijn.
    Ze scoorde de 8-2 en vervolgens ook de 8-3.
    Het derde tegendoelpunt van Loosdrecht was voor ons gelukkig de wake up call..

Na het weer inbrengen van Musab, Sem en Zein kregen we weer volledig grip op de wedstrijd en wisten we de score nog hoger op te bouwen door doelpunten van Boaz, Sem, Boaz.

Na een overigens terecht toegekende strafschop voor Loosdrecht, was de kans voor Loosdrecht om hun 4e doelpunt te maken, maar deze inzet keerde onze solide keeper Milan vakkundig en direct hierna zorgde de onuitputtelijke Tobin voor de 13-3

Jongens ik heb genoten van jullie voetbal en inzet!

Nog even een welverdiend compliment aan de wedstrijdzaken en scheidsrechters van Eemdijk, die iedere keer weer klaar staan voor onze jeugd om de wedstrijden te begeleiden.

Volgende week zijn we te gast bij TOV JO12-1 in Baarn.
    Wedstrijd begint om 9.20 uur.