• De JO12 van Eemdijk moest het vandaag in de beker opnemen tegen VVZA in Amersfoort.
    Met een dunnere spelersbezetting dan normaliter, door de vakantieperiode en een ochtendafmelding van onze zieke keeper Milan, gingen we richting Amersfoort.
    Met dank aan de navigatie wisten we het complex van VVZA te vinden.

Altijd leuk een bekerwedstrijd.
    Wedstrijden waar de kracht van de tegenstander, op voorhand moeilijk meetbaar is, ook al spelen ze een klasse lager, het blijven wedstrijden op zich, waar altijd verrassingen tussen zitten, zo ook vandaag!

De beginfase van de wedstrijd was Eemdijk niet overtuigend aan het voetballen, maar waren we wel de bovenliggende partij.
    Kansen werden gecreëerd en na het eerste spelkwartier gingen we met de brilstand het coach moment in.
    Kort na dat het spel hervat werd, scoorde Musab de verdiende 0-1.
    Even later moest onze stand-in keeper Salih handelend optreden door de bal knap uit de onderhoek te duiken.
    We waren dus gewaarschuwd.

Deze waarschuwing bleek niet voldoende te zijn en VVZA kwam terug op 1-1.
    Nog geen 2 min later, door onoplettendheid in de laatste lijn scoorde VVZA de 2-1.
    Net voor de rust kregen we de 3-1 om ons oren door niet scherp verdedigend werk.

Voor het affluiten van de eerste helft viel Tobin met een blessure uit en kreeg Luca de kans om als verdediger zijn kunsten te vertonen in de voorhoede.
    Dit maakte hij gelijk waar door de 3-2 te maken.

Helaas gaf VVZA daar snel antwoord op door de 4-2 te maken door balverlies op het middenveld met op dat moment te veel spelers diep in de aanval, waardoor de situatie open stond.

Met nog een kwartier te spelen scoorde Eemdijk wederom door Luca de 4-3 en er was weer hoop op resultaat.
    Deze hoop ging snel verloren omdat VVZA uitliep naar 7-3, met nog 5 min te spelen leek dit onherstelbaar.
    In de laatste 2 minuten scoorde Luca nog de 7-4 en 7-5....

Helaas zit ons bekerverhaal er op.
    Het was vandaag niet goed genoeg om aanspraak te maken op resultaat.
    Hier voor was ons spel te matig en dit was zelfs niet te compenseren met de geleverde arbeid, wat we tot het laatste moment leverde en dat is knap!

Ondanks vandaag toch met vol vertrouwen naar volgende week waar we SV Huizen ontvangen op de Vinken.
    We zullen er alles aan doen om onze positie in de top van de competitie te behouden.