• Vandaag mochten we “de Naarden-vesting combinatie” afgekort NVC ontvangen. Een ploeg die in vele wedstrijden de tegenstanders het erg moeilijk wist te maken en daarom staat NVC op een keurige 5e plaats.

Tijdens de wedstrijdbespreking kwam de vraag van een van de jongens; is NVC een sterke tegenstander? Als trainer geef je natuurlijk standaard aan dat iedere tegenstander sterk is, maar vandaag was ik daar ook echt van overtuigd.
    We begonnen de wedstrijd in een vernieuwd systeem en daar gingen de jongens redelijk goed mee om. Na twee minuten spelen was daar al de vroege voorsprong door een doelpunt van Boaz. Eemdijk bepaalde in grote lijnen het spel, maar was geregeld te slordig en te voorspelbaar in de aanvalsopbouw, waardoor er geen groot gevaar ontstond. NVC wist vaak de bal op het middenveld te onderscheppen en de tegenaanvallen op te zetten. Dit leidde niet tot heel groot gevaar, maar wel waarschuwingen dat het ook mis kon gaan.

Na 17 minuten kwam na een goed lopende aanval en een goede assist van Luca de bal voor de voeten van Boaz die de 2-0 binnen schoot. Even later kwam NVC sterk door over de linker kant en speelde zich vrij voor onze keeper Milan, die wist met een krachtige save de bal voor de voeten van de aanvaller weg te tikken. In de 24ste minuut was het wederom Boaz die de 3-0 scoorde door goed te reageren op een afvallende bal. We hadden tot de rust de tegenstander onder controle en wisten niet tot echt doelgevaar te komen.. Zein wist zijn spelverdelende rol op het middenveld goed in te vullen door mooie ballen klaar te leggen voor onze aanvallers.
    Net voor rust wist Jan vanaf links met een geweldige schijnbeweging zijn tegenstander te omspelen maar helaas kwamen we voor het doel net te kort om dit te belonen met de doelpunt.

Na rust kwam NVC beter uit de startblokken en we mochten Milan dankbaar zijn dat hij in deze fase een aantal goede ingrepen had. Toch viel de 3-1 voor NVC en dat was ook verdiend te noemen. De wedstrijd ging op en neer met een gelijkwaardig spelbeeld, waar NVC uiteraard meer risico ging nemen en moest nemen om terug te komen in de wedstrijd. Snel hierna , in de 54ste minuut scoorde Musab de 4-1. In de 58 min bracht Musab met goed voorbereid werk van Tobin vanaf rechts de stand op 5-1. Net voor dat de scheidsrechter voor het einde zou fluiten scoorde NVC de 5-2.

De winst is wederom binnen en gaan we met een goed gevoel richting de kraker volgende week tegen SDO in Bussum..

Dat zal met nog twee wedstrijden te gaan en 1 punt verschil in het voordeel van SDO een zeer spannend duel worden in de strijd voor het kampioenschap.